Home Events Workshop: Gedeeld leiderschap in veranderprocessen

Workshop: Gedeeld leiderschap in veranderprocessen

Je hebt je visie over gedeeld leiderschap scherp. Je weet óók welke richting je schoolontwikkeling op moet – en misschien al meer dan dat. Hoe koppel je deze twee ambities aan elkaar? Wat vraagt het van jou als schoolleider om verantwoordelijkheden rondom schoolontwikkeling meer te delen met teamleden? Welke kwaliteiten als faciliterend schoolleider wil je verder ontwikkelen, en welke tools kun je daarbij inzetten?

Wat kan je verwachten?

In deze (online) energieke interactieve workshop gaan we aan de slag met vragen rondom leidinggeven aan veranderprocessen die leven bij schoolleiders. Na een korte introductie over de beroepsstandaard van SRVO en participatieve veranderstrategieën maak je kennis met twee à drie faciliteertechnieken waarmee je meer uit jouw teams kunt halen. Ervaring leert dat als je deze technieken inzet, je gemakkelijker draagvlak creëert en beter samenwerkt aan de beoogde verandering.

Wat levert het op?

In deze workshop leer en oefen je met handvatten en methoden die je zelf in de praktijk kunt brengen. Deze technieken:

  • Zijn direct toepasbaar in de dagelijkse praktijk.
  • Verhogen de inclusiviteit in het team.
  • Zorgen voor een betere benutting van alle aanwezige kennis en talent.
  • Verbeteren de onderlinge verhoudingen en samenwerking in het team.
  • Scherpen het analytisch vermogen van het team aan.
  • Zijn een oefening in dienend of faciliterend leiderschap, voor een beter functionerend team waar je meer aan kunt overlaten.

Voor wie?

Schoolleiders die zich bezighouden met leiderschap in veranderprocessen.

Over de spreker

Hildegard Bongarts is facilitator bij Youfacilitate. Ze heeft veel ervaring met het helpen van organisaties om samen goede plannen te maken, blokkades in uitvoering of samenwerking op te ruimen, mensen mee te krijgen in een verandering en een beweging te creëren.

Waar en wanneer?

Donderdag 3 november van 15.00 tot 16.30 uur, online.

De kosten

Deelname aan de workshop is kosteloos.

Meedoen?

Meld je hier vóór 27 oktober aan.

Deze workshop organiseren Schoolleiders voor de Toekomst (onderdeel van Voortgezet Leren) en SRVO samen, met medewerking van Youfacilitate.

Datum

03 nov 2022
Verlopen!

Tijd

15:00 - 16:30