Startende Docenten

SVO|PL is een onderwijsstichting in Parkstad Limburg met negen onderwijslocaties in Heerlen, Landgraaf en Kerkrade: de vijf locaties (Holz, Brandenberg, TcPL, Herle en PPL) van het Beroepscollege Parkstad Limburg (BcPL), de Scholen van Bernardinuscollege, Charlemagnecollege (Eijkhagen), Nieuwe Thermen en Sintermeertencollege.

SVO|PL heeft een bijzonder traject ontwikkeld voor startende docenten. Wie binnen SVO|PL voor het eerst of voor het tweede jaar voor een (VO-)klas staat, wordt ruim gefaciliteerd om samen met collega-starters een  inductieprogramma te volgen, dat nadrukkelijk tot stand komt in co-creatie met de startende docenten. Dit inductieprogramma, mede vormgegeven en gefaciliteerd door het eigen scholingsinstituut (de TalentenAcademie) is onderdeel van het nieuwe loopbaanbeleid van de stichting.

De eerste jaars groep gaat onder begeleiding van Ger Hoofwijk samen bepalen wat de knelpunten zijn als beginnend leerkracht voor een groep middelbare school leerlingen. Het maatwerk dat Ger Hoofwijk levert zal eraan bijdragen dat de beginnende docent sterker in de schoenen staat bij de start van zijn of haar onderwijs carrière. 

De tweede jaars groep vervolgd het traject en dit zal ook weer in teken staan van maatwerk. We zijn blij met onze nieuwe collega’s en hopen er samen voor te kunnen zorgen dat we ons motto “Voor elk kind het beste onderwijs” in de praktijk kunnen brengen.