Gastdocent in de klas

Rode kruis 

Inspiratie nodig? Of juist op zoek naar kant-en-klaar lesmateriaal? Het Rode Kruis heeft voor iedere docent wat wils. Ga zelf aan de slag met het gratis lesmateriaal of vraag een gastles aan.

Gastles en lesmateriaal rode kruis

Social media wijs

Social Media Wijs heeft een uitgebreid aanbod aan lesmateriaal en gastlessen voor leerlingen in verschillende sectoren. De thema’s die we behandelen zijn mediawijsheid en/of digitale vaardigheden.

Gastlessen en lesmateriaal social media wijs

TRAFFIC INFORMERS LIMBURG

Traffic Informers zijn mensen  zoals jij en ik die door een verkeersongeval een blijvende enkelvoudige of meervoudige beperking hebben opgelopen en zo als verkeersslachtoffer voorlichting geven op middelbare en hogere scholen. Zij doen dit door hun ervaringen en levensverhaal te vertellen aan jongeren in de doelgroep van 15 tot 25 jaar. Door het contact tussen TI en deelnemer ontstaat een interactie waarbij het bewustzijn van de deelnemer in gang wordt gezet. Door het in gang zetten van bewustwording ontstaat een nieuwe situatie met als doel een interne gedragsverandering bij de deelnemer te ontwikkelen. Deze verandering geeft een aangepast zelfinzicht bij de deelnemer over zijn eigen verkeersveiligheid en de mogelijkheid om daar zelf invloed op uit te oefenen.

Aanvraag Traffic Informers Limburg

Stichting Future.nl

Gratis code uur (gastles) aan te vragen, daarnaast gratis trainingen, e-learning en lesmateriaal allemaal op het gebied van digitale vaardigheden.

Gastles, lesmateriaal en professionalisering

Gastles “veteraan in de klas”

Een gastles van ‘Veteraan in de Klas’ sluit naadloos aan bij uiteenlopende vakken en opleidingen. Denk hierbij aan burgerschapsvorming, geschiedenis, filosofie of culturele maatschappelijke vorming. Daarnaast kan een gastles ook aansluiten bij uiteenlopende thema’s, zoals oorlog en vrede, huisvesting, hygiëne, pesten, 4&5 mei en levensbeschouwing.

Veteraan in de klas

NS Luisteris

Voorlichtingsprogramma Kim (brugklas) wordt gegeven door twee machinisten (in uniform). In een spel worden leerlingen bewust gemaakt van onveilig gedrag rondom het spoor. Machinisten vertellen uit eigen ervaring om de voorlichting kracht bij te zetten.

Voorlichtingsprogramma Moondog (2e klas) wordt gegeven door twee hoofdconducteurs (in uniform). Het programma start met een rollenspel. De hoofdconducteurs stellen daarin gewenst en ongewenst gedrag aan te orde en maken leerlingen bewust van wat gedrag teweeg kan brengen. De hoofdconducteurs vertellen uit eigen ervaring om de voorlichting kracht bij te zetten.

Gastdocent NS Luisteris

Extra lesmateriaal

NIBUD geldzaken

Docenten zien het als een belangrijke taak om hun leerlingen iets te leren over omgaan met geld. Er zijn veel lesmaterialen beschikbaar om in de les te gebruiken. Het Nibud kan adviseren bij het ontwikkelen van nieuw materiaal.

NIBUD gastles en lesmateriaal

Totally Traffic

Jongerenprogramma met lesmateriaal en gastlessen over verkeersveiligheid voor voortgezet onderwijs

Gastdocent Totally traffic

Amnesty  international

Amnesty biedt gratis lesmateriaal over mensenrechten. Omdat we vinden dat mensenrechten onderdeel moeten uitmaken van elk curriculum en omdat we denken dat leerlingen graag een bijdrage leveren aan een wereld waarin mensenrechten worden nageleefd. Je kunt ook gratis een gastles aanvragen en dan zorgen de gastdocenten ervoor dat alles geregeld wordt!

Veilige School

Veilige School Limburg heeft tot doel het bevorderen van de sociale veiligheid van homo- en biseksuele leerlingen en medewerkers in het voortgezet onderwijs in Limburg. COC Limburg werkt in dit project samen met de gemeenten Maastricht, Heerlen, Sittard-Geleen en Venlo, GGD Zuid-Limburg en de Algemene Onderwijsbond. Het project wordt mede mogelijk gemaakt door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en de provincie Limburg.