Samen WIJzer worden

Samen wijzer worden

Samen wijzer worden

TalentenAcademie | SVOPL

De TalentenAcademie (TA) is het kennis- en scholingscentrum van de Stichting Voortgezet Onderwijs Parkstad Limburg.

Doelstelling

Het stimuleren van vakmanschap, talentontwikkeling en ondernemendheid bij medewerkers. Uitgangspunten: we leren van en met elkaar, vinden kennisdeling belangrijk en werken vraag- en aanbod gestuurd.

Aanbod

De kernactiviteit is een breed, school overstijgend aanbod van professionaliseringsactiviteiten voor alle medewerkers van SVO|PL.

School overstijgend zijn de TA-activiteiten voor leerlingen, zoals de Junior Bildung Academie. Daarnaast initieert en ondersteunt de TalentenAcademie binnen Parkstad en ook daarbuiten kennisdeling met andere onderwijspartners. Bij onderwijsinnovaties vervult de TA een adviserende, faciliterende en begeleidende rol. We dragen zorg voor de startende collega’s, zodat zij in een “warm bad” terecht komen en de gepersonaliseerde begeleiding krijgen die zij verdienen.

Leerstijlen

Binnen ons aanbod houden wij rekening met de verschillende leerstijlen van onze collega’s.

Workshops/lezingen/masterclasses fysiek:

Hierbij kom je samen op een van onze 9 locaties (https://www.svopl.nl/scholen/)  van 15.00-17.00u zodat je weinig tot geen lestuitval hebt. Soms kan het niet anders en is het een dag of dagdeel, dit staat er altijd duidelijk bij vermeld. Ook verzamelen we in onze agenda bijeenkomsten, beurzen en workshops van andere aanbieders. In de meeste gevallen gratis toegankelijk.

Workshops via onderwijsarena

Via www.onderwijsarena.nl kun je workshops op afstand volgen op verschillende dagen, op vaste momenten (15.00-17.00) met collega’s uit het hele land. We hebben als Stichting Voortgezet Onderwijs Parkstad Limburg een all inclusive abonnement afgesloten dus jullie kunnen gebruik maken van het gehele aanbod.

Online leren

Als je een goede internetverbinding hebt kun je eigenlijk overal en altijd wanneer het je uitkomt werken aan je professionalisering d.m.v. e-learning. We blijven steeds op zoek naar de beste e-learning aanbieders, en verzamelen alle onderwijs gerelateerde Webinars en online workshops voor je, kijk hiervoor in onze agenda.

TA-theek

Binnen de TA-theek kun je verschillende boeken lenen op het gebied van onderwijs. Deze boeken zijn gedoneerd door collega’s of aangekocht op advies van collega’s. Wanneer je graag leert vanuit een boek is dit de leerstijl die bij jou past. Heb je nog een goed boek dat je zou willen doneren dan ontvangen wij deze graag van je. Via het tabblad bibliotheek kun je de boeken lenen.

 

Wie zijn wij?

Erik Krutzer (Links) is docent Aardrijkskunde en M&M aan het Bernardinuscollege
Linda Verlinden-van Raak (Rechts) is docent AVO en I-coach bij de scholen voor Praktijkonderwijs (PPL)

Talenten Academie

Akerstraat 95
6417 BK Heerlen (kantoor 222)

Contact

Telefoon:  045-5600438
E-mail: talentenacademie@svopl.nl