Samen WIJzer worden

Samen wijzer worden

Samen wijzer worden

TalentenAcademie | SVOPL

De TalentenAcademie (TA) is het kennis- en scholingscentrum van de Stichting Voortgezet Onderwijs Parkstad Limburg.

Doelstelling

Het stimuleren van vakmanschap, talentontwikkeling en ondernemendheid bij medewerkers. Uitgangspunten: we leren van en met elkaar, vinden kennisdeling belangrijk en werken vraag- en aanbod gestuurd.

Aanbod

De kernactiviteit is een breed, school overstijgend aanbod van scholingsactiviteiten voor alle medewerkers van SVO|PL.

School overstijgend zijn de TA-activiteiten voor leerlingen, zoals de Junior Bildung Academie en het Podium ParkstadLab. Daarnaast initieert en ondersteunt de TalentenAcademie binnen Parkstad en ook daarbuiten kennisdeling met andere onderwijspartners. Bij onderwijsinnovaties vervult de TA een adviserende, faciliterende en begeleidende rol. We dragen zorg voor de startende collega’s, zodat zij in een “warm bad” terecht komen en de gepersonaliseerde begeleiding krijgen die zij verdienen.

Leerstijlen

Binnen ons aanbod houden wij rekening met de verschillende leerstijlen van onze collega’s.

Workshops/lezingen/masterclasses fysiek:

Hierbij kom je samen op een van onze 9 locaties (https://www.svopl.nl/scholen/) meestal op donderdag van 15.00-17.00u zodat je weinig tot geen lestuitval hebt. Soms kan het niet anders en is het een dag of dagdeel, dit staat er altijd duidelijk bij vermeld.

Workshops via onderwijsarena

Via https://www.onderwijsarena.nl/ kun je workshops op afstand volgen op verschillende dagen op vaste momenten (15.00-17.00) met collega’s uit het hele land. We hebben als Stichting Voortgezet Onderwijs Parkstad Limburg een all inclusive abonnement afgesloten dus jullie kunnen gebruik maken van het gehele aanbod.

 E-wise e-learning

Als je een goede internetverbinding hebt kun je eigenlijk overal en altijd wanneer het je uitkomt werken aan je professioanlisering d.m.v. e-learning met E-wise. Met volop keuze uit meer dan 80 verschillende (wisselende) cursussen. Gemiddeld duurt een cursus 2 uurtjes en bij een goede afronding ontvang je een certificaat. Deze zijn ook terug te vinden in www.lerarenportfolio.nl

TA-theek

Binnen de TA-theek kun je verschillende boeken lenen op het gebied van onderwijs. Deze boeken zijn gedoneerd door collega’s of aangekocht op advies van collega’s. Wanneer je graag leert vanuit een boek is dit de leerstijl die bij jou past. Heb je nog een goed boek dat je zou willen doneren dan ontvangen wij deze graag van je. Via het tabblad bibliotheek kun je de boeken lenen.

Wie zijn wij?

Erik Krutzer (Links achter) is docent Aardrijkskunde en M&M aan het Bernardinuscollege
Sandra Lenzen (Links voor) is P & O adviseur voor BCPL
Linda Verlinden-van Raak (Rechts voor) is docent AVO en I-coach bij de scholen voor Praktijkonderwijs (PPL)
Jolanda Blanker-Pouwels (Rechts achter) is teamleider Atheneum bovenbouw en docent Engels aan het Bernardinuscollege (Jolanda is schooljaar 2019/2020 en 2020/2021 afwezig i.v.m. een studie)

Talenten Academie

Akerstraat 95
6417 BK Heerlen (kantoor 222)

Contact

Telefoon:  045-5600438
E-mail: talentenacademie@svopl.nl