Home Events Motivatie: van moetivatie naar motivatie

Motivatie: van moetivatie naar motivatie

Doelstelling

Aan het einde van deze themasessie:  

  • Weet je welke factoren de motivatie van leerlingen (kunnen) beïnvloeden.  
  • Weet je welke invloed je daar als docent op kunt hebben.  
  • Weet je hoe je leerlingen heel gemakkelijk kunt (de)motiveren.

Inhoud

Het is de heilige graal van het onderwijs: motivatie. De motor die leidt tot leren. Maar hoe doe je dat, leerlingen motiveren? Er is geen eenvoudige manier om bij ongemotiveerde leerlingen de knop om te zetten naar gemotiveerd. Maar helemaal hulpeloos ben je niet als docent. Er zijn wel factoren die effect hebben op de motivatie van leerlingen, factoren waar jij invloed op kunt uitoefenen.  

In deze sessie gaan we op zoek naar factoren die een gevoel van autonomie, een gevoel van competentie en een gevoel van sociaal verbonden zijn bij leerlingen verhogen. Je krijgt daarbij concrete toepassingen aangereikt om morgen uit te proberen in de les en zo een positieve invloed uit te oefenen op de motivatie van jouw leerlingen. We bespreken de wisselwerking tussen motivatie en leerprestaties. Ook daarvoor krijg je concrete toepassingen aangereikt: manieren om leerlingen te ondersteunen betere leerresultaten te halen en daarmee gemotiveerder te raken.

Bij jou op school?

Via het inschrijfformulier kun je je inschrijven voor deze themasessie. Staat de themasessie niet meer op de agenda of wil je deze op jouw school aanbieden? Bijvoorbeeld op een studiedag. Dat kan natuurlijk ook. Een van de docent/trainers van OnderwijsArena komt dan naar jouw school, wanneer het jullie past, voor een themasessie van 2,5 tot 3 uur of voor een of meerdere workshops van 1 tot 2 uur. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Practice what you preach

Onze themasessies zijn zo vormgegeven dat inhoud en vorm naadloos op elkaar aansluiten.

Morgen direct toepasbaar
Onze themasessie zijn goed onderbouwd, maar tegelijkertijd ook heel praktisch en concreet.

Leren door ervaren en zelf doen
In onze themasessies ervaar en leer je hoe jij het zelf kunt doen in jouw eigen onderwijs.

Datum

19 sep 2022
Verlopen!

Tijd

15:00 - 17:00
INSCHRIJVEN