Home Events Thematisch Leiderschapscafé – Toekomstbestendig in beweging: de vernieuwde beroepsstandaard voor schoolleiders

Thematisch Leiderschapscafé – Toekomstbestendig in beweging: de vernieuwde beroepsstandaard voor schoolleiders

Hoe kan de vernieuwde beroepsstandaard voor schoolleiders als handvat dienen voor leiderschap in de school? En hoe kan dit helpen om de omslag te maken van het organiseren van doceren naar het faciliteren van het leren van kinderen?

Ga met collega-schoolleiders over deze en andere vragen in gesprek tijdens het Thematische Leiderschapscafé ‘Toekomstbestendig in beweging: de vernieuwde beroepsstandaard voor schoolleiders’. Meld je aan door een e-mail te sturen met vermelding van de datum en het thema van dit Thematische Leiderschapscafé.

Schoolleiders voor de Toekomst organiseert dit Thematische Leiderschapscafé in samenwerking met SRVO.

Thematisch Leiderschapscafé – Toekomstbestendig in beweging: de vernieuwde beroepsstandaard voor schoolleiders

Programma

Tijdens dit Thematische Leiderschapscafé ga je aan de hand van verschillende vragen met collega-schoolleiders in gesprek over de vernieuwde beroepsstandaard voor schoolleiders in het vo. Door ervaringen en ideeën uit te wisselen, krijg je informatie én inspiratie over hoe de vernieuwde beroepsstandaard jou als schoolleider kan ondersteunen.

De beroepsstandaard beschrijft het fundament van het vak van schoolleider. De vernieuwde beroepsstandaard is ontwikkelingsgericht en meer gericht op de praktijk van leiding geven. Hoe kan dit als gemeenschappelijke taal dienen voor leiderschap in de school? Hoe dient dit als handvat om de omslag te maken naar het faciliteren van leren van kinderen? Welke leiderschapspraktijken en persoonlijke kwaliteiten zet je daarvoor in? En hoe kan SRVO ondersteunen in de ontwikkeling die daarvoor nodig is?

De opbrengsten

Tijdens deze bijeenkomst krijg je meer inzicht in de vernieuwde beroepsstandaard voor schoolleiders in het voortgezet onderwijs, hoor je ervaringen van collega’s en wissel je ideeën uit over hoe je de beroepsstandaard in de praktijk kunt toepassen. Ten slotte kun je aangeven hoe SRVO volgens jou schoolleiders in het voortgezet onderwijs het beste kan ondersteunen.

De kosten

Deelname aan deze bijeenkomst is kosteloos.

Aanmelden

Ben jij team- of schoolleider in het voortgezet onderwijs en wil je meepraten? Meld je vóór 30 maart aan door e-mail te sturen met vermelding van de datum en het thema van dit Thematische Leiderschapscafé.

Vragen?

Heb je vragen over deze bijeenkomst? Stuur dan een e-mail naar info@voortgezetleren.nl of bel 030 232 48 80.

De Leiderschapscafés zijn een initiatief van Schoolleiders voor de Toekomst.

Datum

30 mrt 2021
Verlopen!

Tijd

15:00 - 17:00