Home Events Digitale training Strategisch HRM voor hr-medewerkers en -adviseurs

Digitale training Strategisch HRM voor hr-medewerkers en -adviseurs

Hoe vertaal je de schoolambities naar effectief en waardevol hr-beleid? En welke instrumenten en modellen kun je inzetten? Wat is jouw rol als strategisch hr-medewerker? Met deze vragen ga je aan de slag in de digitale training Strategisch HRM voor hr-medewerkers en -adviseurs. Alles wat je leert, kun je direct in de praktijk brengen op jouw eigen school. Let op: deze training start elke maand. Meld je uiterlijk de laatste vrijdag van de maand aan, zodat je op tijd de inloggegevens krijgt voor jouw account.

Het programma

Tijdens de digitale training studeer je in jouw eigen tempo en wanneer het jou uitkomt. Met een digitaal leerdossier houd je jouw voortgang bij. Daarnaast voer je verschillende praktijkopdrachten uit, zoals het ophalen van 360-graden-feedback over jouw rol als hr-medewerker. Deze training is te volgen met of zonder persoonlijke coaching. De training bestaat uit drie blokken:

 • Blok 1: Verkenning
  In het eerste blok staan de ontwikkelingen in jouw eigen school centraal. Aan het einde van dit blok heb je in kaart gebracht welke drie tot vijf belangrijke ‘key-issues’ in jouw school spelen.
 • Blok 2: Uitwerking
  Met de key-issues als rode draad, ga je in het tweede blok aan de slag met hr-beleid. Aan het einde van dit blok heb je een concrete hr-agenda, toegespitst op jouw eigen school. Tijdens een praktijkopdracht toets je deze agenda bij relevante collega’s.
 • Blok 3: Implementatie
  In het laatste blok breng je al het geleerde samen en is het resultaat een hr-actieplan waarmee je in jouw eigen schoolorganisatie aan de slag kunt.

Met of zonder coaching

Nadat je je hebt aangemeld, kun je ervoor kiezen om deze digitale training met of zonder coach te volgen. Als je kiest voor coaching, plan je na elk blok een telefonische afspraak met jouw coach. Deze coach helpt jou verder in jouw ontwikkeling en met de lesstof. Daarnaast kun je met jouw coach sparren over (hr-)situaties die je in de praktijk tegenkomt. Op het leerplatform vind je een overzicht met beschikbare coaches. Je kunt hen zelf benaderen. De inzet van een coach is kosteloos.

Wat levert het op?

Na afloop van de training:

 • heb je inzicht in jouw huidige rol als hr-medewerker en welke competenties je (nog) nodig hebt om jouw rol als strategisch hr-medewerker goed te kunnen vervullen.
 • heb je concrete handvatten voor jouw eigen ontwikkeling ten behoeve van de invoering van strategisch hrm in jouw school.
 • heb je een schooleigen actieplan voor de invoering van strategisch hrm in jouw school.

Tijdsbesteding

De doorlooptijd van de training is ongeveer drie maanden. Dit bestaat uit:

 • het doorlopen van de digitale leermodule (circa vier dagen)
 • praktijkopdrachten
 • verdere verdieping
 • afstemming in de eigen praktijk met de schoolleider
 • eventuele coaching

Kosten

Deelname aan de training is kosteloos.

Aanmelden

Je kunt steeds in de eerste week van de nieuwe maand starten met de digitale training. Het schema hieronder geeft aan vóór welke datum je je moet inschrijven om in de eerste week van de nieuwe maand de inloggegevens te krijgen voor jouw account. Nadat je je hebt aangemeld, ontvang je alle informatie die je nodig hebt om de training zelfstandig te kunnen volgen. In de startweek van de training ontvang je de inloggegevens, zodat je aan de slag kunt. Meld je hier aan.

StartweekAanmelden voor:
Week 44 (1 t/m 5 november 2021)vrijdag 29 oktober 2021
Week 48 (29 november t/m 3 december 2021)vrijdag 26 november 2021

Datum

01 nov 2021
Verlopen!

Tijd

Gehele dag
INSCHRIJVEN