Home Events conferentie AI in de lespraktijk

conferentie AI in de lespraktijk

Na het succes van onze eerste conferentie over artificial intelligence (AI) in het onderwijs, nodigen SOML en ROER College Schöndeln je op maandag 11 maart opnieuw uit om samen de impact van AI in het onderwijs te onderzoeken. Dit keer gaan we dieper in op de dagelijkse lespraktijk. Welke voorbeelden zijn er en hoe gebruik je prompts (en… wat is een prompt eigenlijk)? Welke werkvormen gebruiken collega’s al? Hoe ga je om met toetsen en opdrachten?

Beleef hoe artificial intelligence het primair en voortgezet onderwijs transformeert tijdens deze conferentie ‘AI in de lespraktijk’. Onze conferentie biedt praktische inzichten, inspirerende gesprekken en workshops die je kennis en tools bieden om direct aan de slag te gaan. Je leert toegankelijke benaderingen van AI in de dagelijkse lespraktijk, en je ontdekt hoe AI de manier waarop wij leren en lesgeven kan verrijken. Hoe kunnen we samen een positieve leeromgeving rondom het gebruik van technologie creëren? Van interactieve sessies tot lezingen: waardevolle inzichten die je direct in de klas kunt toepassen gegarandeerd! 

Keynotespreker: Bas Haring
Bas Haring is onze keynotespreker. Bas is filosoof, en is gepromoveerd in de kunstmatige intelligentie. Tegenwoordig is hij hoogleraar “publiek begrip van wetenschap” aan Universiteit Leiden; hij probeert wetenschap en filosofie op een frisse, maar goede manier uit te leggen aan Jan en alleman. 

In zijn keynote vertelt Bas waarom kunstmatige intelligentie niet eng is. De vraag is niet óf artificial intelligence ons werk gaat veranderen, maar hoe snel en hoe ingrijpend dit gebeurt. Het vermogen om bij te blijven en om technologieën zoals ChatGPT te omarmen en toe te passen, maakt het verschil tussen succes en falen. Ook in het onderwijs.

Praktische informatie
Op de website van SOML vind je meer informatie over de conferentie, over alle workshops en over hoe je je gratis kunt inschrijven.

Over de conferentie

Beleef hoe artificial intelligence het primair en voortgezet onderwijs transformeert. Onze conferentie biedt praktische inzichten, inspirerende gesprekken en workshops die je kennis en tools bieden om direct aan de slag te gaan. Je leert toegankelijke benaderingen van AI in de dagelijkse lespraktijk, en je ontdekt hoe AI de manier waarop wij leren en lesgeven kan verrijken. Van interactieve sessies tot lezingen: waardevolle inzichten die je direct in de klas kunt toepassen gegarandeerd!

Toegang: gratis voor onderwijsprofessionals

Programma

Website   AI

15.15 – 15.45 uur     Inloop met koffie, thee & vlaai

15.45 – 16.10 uur     
Plenaire aftrap in de aula

16.10 – 16.15 uur     Wisseltijd

16.15 – 17.15 uur     Workshopronde 1

17.15 – 17.20 uur     
Wisseltijd

17.20 – 18.20 uur
     Workshopronde 2    

18.20 – 19.00 uur    
 Buffet

19.00 – 20.00 uur     
After-dinner dip-keynote van Bas Haring

20.00 – 21.00 uur     Netwerkborrel

Datum

11 mrt 2024
Verlopen!

Tijd

15:15 - 21:00