Home Events Lean yellow belt 2 daagse

Lean yellow belt 2 daagse

LEAN Yellow belt

Trainingsomschrijving:

Als professional kom je continu in aanraking met de processen van een organisatie en steeds vaker zijn deze processen digitaal ingevuld. Juist dat maakt het extra relevant om gezamenlijk processen te visualiseren én te verbeteren.

De Lean Yellow Belt training geeft concrete tools om de ‘taal van verbetering’ te spreken, processen inzichtelijk te maken en verbeterprojecten op te zetten. Dankzij dit traject kan je de principes en tools van LEAN Project Management toepassen, juist omdat er naast het theoretische kader ruim aandacht besteed wordt aan samen oefeningen doen gebaseerd op de eigen praktijk.

Hierbij is de variant voor SVO|PL specifiek voor het onderwijs doorontwikkeld, waardoor de aansluiting van de groepen op het concept van LEAN werken, veel soepeler gaat.

De training

Er kunnen maximaal 14 personen meedoen aan de training en het is aan te raden 1-2 uur aan huiswerk/zelfstudie te doen indien men de training wil afsluiten met een diploma.

Indicatie programma:

Deel 1: Focus op team building, bovenschools werken, etc. Basis van LEAN

(teambuildings oefening en uitleg van de manier van LEAN werken, A3

Techniek 1: met als uitgangspunt het eigen project)

Deel 2: Project & programma management en visualisaties (A3 techniek 2: Met als

uitgang punt direct het eigen project, standaard project templates, rol verdeling, voortgang bewaking, etc.) Met extra veel focus op de toepasbaarheid binnen de onderwijs omgeving.

Deel 3: LEAN Tools en technieken voor succesvolle projecten (Fishbone, VSA, Reflectie, Root Cause, Spaghetti diagram, etc.) Oefeningen op basis van eigen project. Met extra veel focus op reflectie, executie en afronding van trajecten binnen de onderwijs omgeving

Deel 4: 2 extra uren (avond en online via TEAMS) Recap, samenvatting en examen voor diploma (optioneel)

Bij aanmelding dien je beide dagen aanwezig te zijn.

27-02 en 05-03 2024 beide noteren in je agenda a.u.b. beide dagen deelnemen is verplicht na aanmelding.

Datum

27 feb 2024
Verlopen!

Tijd

09:00 - 16:00

Locatie

Brasserie Nieuw Ehrenstein
Nieuw-Erensteinerweg 5, 6468 PD Kerkrade
INSCHRIJVEN