Samen WIJzer worden

Samen wijzer worden

Samen wijzer worden

Junior Building Academy

JBA heeft voor VMBO/PrO het programma voor de tak van Media & Information klaar. We hebben dit bewust gepland in het voorjaar met de hoop dan er dan weer meer mogelijk en open is. Als je als leerling interesse hebt kun jij je aanmelden via talentenacademie@svopl.nl. deelname is voor alle 3 de workshops en geheel kosteloos.

Donderdag 22-04-2021 Content Herle College 13.00-14.00u
Donderdag 27-05-2021 Fotografie Gaia Zoo 13.00-14.00u
Donderdag 24-06-2021 Videografie 13.00-14.00u
 
De workshops worden verzorgd door Youth-quake https://www.youthquake.cptl-y.com/
Wanneer je als leerling interesse hebt om deel te nemen dien je te weten dat het gaat om een reeks van 3 workshops, apart inschrijven heeft geen nut. Je dient zelf voor vervoer te zorgen, de leerling dient zelf de lesgever op de hoogte te stellen van zijn/haar afwezigheid. De kosten zijn voor de workshops en entree zijn voor de TalentenAcademie.

Maximale aantal deelnemers is 25, vol=vol en gaat op volgorde van aanmelding en verdeling van de locaties. (max. 5 per locaties)

Dus wacht niet langer en meld je aan via de e-mail!


JBA (Junior Bildung Academie)

Het idee van de Junior Bildung Academie van SVO|PL (JBA) is gebaseerd op De Bildung Academie, die in februari 2015 werd opgericht door een team van gedreven studenten en docenten van de Universiteit van Amsterdam en de Vrije Universiteit. Die academie is een academisch platform dat invulling geeft aan datgene waar bestaande universiteiten veelal niet aan toe komen: gericht aandacht besteden aan de persoonlijke ontplooiing van de student en aan de bevordering van zijn maatschappelijk verantwoordelijkheidsgevoel (art. 1 Wet Hoger Onderwijs).

De Bildung Academie

Een van de opdrachten van de TalentenAcademie van SVO|PL is het ontwikkelen, stimuleren en faciliteren van schooloverstijgende activiteiten voor medewerkers en leerlingen.

We zijn steeds op zoek naar mooie inititatieven die daarbij passen. Het gedachtegoed en de opzet van de nieuwe Bildung Academie is daar een voorbeeld van. Wat ons daarbij aanspreekt, is de wens van de mensen achter dit initiatief om ooit ook iets te kunnen betekenen voor leerlingen uit het voortgezet onderwijs. We hebben daarom contact gezocht en werden nog enthousiaster. Van de andere kant hebben we er ook alle begrip voor dat in Amsterdam op dit moment de focus ligt op de doorontwikkeling van de eigen Bildung Academie.

Daarom is het een bewuste keuze van SVO|PL om zelf vorm te geven aan een Junior Bildung Academie. Op hoofdlijnen hebben we dezelfde doelstelling als de ‘grote broer’ uit Amsterdam.
We hebben de JBA verdeeld in 3 takken, waarbij de tak JBA Media & Information van start gaat in schooljaar 2019/2020 en zich voornamelijk zal richten op de PrO en VMBO leerlingen

JBA Culture & Society
JBA Science & Technology
JBA Media & Information

Expo-Scienses Luxembourg

Beste jonge wetenschappers,

In Luxemburg houden ze een Expo-Sciences tentoonstelling. In het filmpje legt Natalie von Laufenberg van de Luxemburgse organisatie in het Nederlands uit wat de bedoeling is. Kijk ook eens naar de website.
Je kunt je nog inschrijven via talentenacademie@svopl.nl. Door deel te nemen kun jij je ook alvast voorbereiden op de deelname van volgend jaar die dan hopelijk weer live mag plaatsvinden in Luxemburg stad.

Heb je interesse? Mail dan naar ons!
Het definitieve registratieformulier voor Expo-Sciences Luxembourg moet worden ingediend vóór vrijdag 12 februari 2021.
Minderjarigen hebben hun ouders of wettelijke voogd nodig om alle formulieren voor hen te ondertekenen.

De Expo-Sciences Luxembourg heeft tot doel internationale betrekkingen en de uitwisseling van ideeën en culturen tussen deelnemers te bevorderen. Het is ook een uitstekende gelegenheid voor onze gasten om meer te weten te komen over Luxemburg en zijn hoofdstad.
De Expo-Sciences Luxembourg is een niet-competitieve internationale wetenschappelijke tentoonstelling georganiseerd door de Fondation Jeunes Scientifiques Luxembourg onder de bescherming van Zijne Koninklijke Hoogheid de Groothertog Erfgenaam. Het brengt jonge laureaten van over de hele wereld samen die hun wetenschappelijke projecten samen met onze nationale deelnemers presenteren.
11e editie van de Expo-Sciences Luxembourg 2021
En 1e virtuele editie.

http://www.fjsl.lu/exposciences-luxembourg

Lees hier wat er voorgaande jaren door de JBA is georganiseerd