Home Events Webinar online/offline lesgeven

Webinar online/offline lesgeven

Het programma

Lesgeven aan leerlingen die thuis én in de klas zitten vraagt nieuwe vaardigheden van jou als leraar. Hoe bouw je je les op? Hoe kunnen leerlingen digitaal en op school samenwerken? Welke werkvormen werken er wel en niet?

Naast deze praktische oplossingen kan het in de situatie waarin leerlingen en docenten zowel in de klas als thuiszitten, helpen om met een andere blik naar je onderwijs te kijken. Hoe zorg je ervoor dat je niet alleen je les, maar alle leeractiviteiten zo indeelt dat ze aangepast zijn aan deze situatie van online en offline onderwijs en je leerlingen?

In dit webinar ga je met andere scholen in gesprek over hoe zij het hybride onderwijs (combinatie van offline en online onderwijs) vormgeven. Je wisselt voorbeelden en vragen met elkaar uit. Daarnaast laat Patricia van Slobbe je zien hoe je met een andere blik naar de inrichting van je onderwijs kan kijken, zodat je dit optimaal kan aanpassen aan de huidige situatie en je leerlingen.

Patricia van Slobbe is voormalig docent Engels in het voortgezet onderwijs en auteur van de boeken ‘Kleppen dicht! Effectief leren met ICT’ en ‘Kleppen open! Actief leren met ICT’.

De opbrengsten

Na deze webinar heb je praktische handvatten gekregen om jouw onderwijs en lessen beter aan te passen aan de huidige situatie en heb je voorbeelden met andere collegaleraren uitgewisseld

De kosten

Deelname aan de webinar is kosteloos.

Aanmelden

Meld je vóór 8 december aan voor deze webinar. Uiterlijk 9 december ontvang je een deelnamelink voor de digitale bijeenkomst.

Vragen

Heb je vragen over de webinar? Stuur dan een e-mail naar info@voortgezetleren.nl of bel 030 232 48 80.

Datum

09 dec 2020
Verlopen!

Tijd

15:15 - 16:30