Home Events Webinar Iedereen kan (leren) leren

Webinar Iedereen kan (leren) leren

Wist je dat effectief leren begint met het maken van goede aantekeningen tijdens  de les? Daarom starten al onze leerlingen met aantekeningen maken met het Cornell-schema, ken jij dit schema al? Echt heel fijn om mee te werken!
In de linker kolom komen de kernwoorden of sleutelwoorden, rechts schrijf je de bijbehorende aantekeningen, kenmerken, enzovoort.
Een dag na de les vat je de twee kolommen in eigen woorden samen in het onderste vak, zo beklijft de lesstof meteen een stuk beter.
Thuis kun je dankzij het Cornell-schema meteen aan de slag met een goede studie-mindmap, omdat je de woorden voor de eerste twee takken al in de linker kolom hebt verzameld 👌.
Ik heb een printbestand van het Cornell-schema in twee varianten voor jou gemaakt, hoe mooi is dat?
Je kunt het bestand met twee varianten van het Cornell-schema downloaden via deze link.


Benieuwd hoe je vanuit een Cornell-schema thuis een goede ‘toetsklare’  mindmap kunt maken? Ik leg het je woensdag 31 maart om 19.30 uur graag uit tijdens mijn webinar ‘Iedereen kan (leren) leren.
Ik ben overigens heel blij om te zien dat veel scholen na de krokusvakantie massaal actie ondernemen om de leervertragingen van hun leerlingen aan te pakken.
Zo heb ik afgelopen week drie succesvolle offertes mogen maken voor scholen waar ik complete teams ga trainen met de concepten ‘Snel leren = leuk leren’ en ‘Actief leren leren’.
Zowel leerling-ondersteuners als docenten en mentoren worden getraind om hun leerlingen effectiever en efficiënter te leren leren, zodat zij in de eindsprint van dit schooljaar nog even flink hun cijfers kunnen opkrikken.
Benieuwd naar de mogelijkheden voor jullie school? Ik verneem het graag via info@studielift.nl.
Ik wens je een fijne dag,
Annemieke Groeneveld

Datum

31 mrt 2021
Verlopen!

Tijd

19:30 - 20:30

Locatie

Online
INSCHRIJVEN