Home Events Webinar: Hoe gebruik je de inzichten uit het afstandsonderwijs voor schoolontwikkeling?

Webinar: Hoe gebruik je de inzichten uit het afstandsonderwijs voor schoolontwikkeling?

Het afstandsonderwijs heeft veel ervaringen en inzichten opgeleverd. Hoe kan je de inzichten uit deze dynamische periode gebruiken ten gunste van de schoolontwikkeling? Tijdens dit webinar ga je onder leiding van onderwijsadviseur Machiel Karels actief met deze vraag aan de slag. Meld je aan.

Webinar: Hoe gebruik je de inzichten uit het afstandsonderwijs voor schoolontwikkeling?

Wat kan je verwachten?

Machiel Karels reikt je allereerst een richtinggevend denkkader aan. Dit geeft zicht op de onderdelen van ons onderwijs en de ontwikkeling die je als school kunt doormaken. Hij zet volgens de uitdaging om leerlingen tijdens én na de onrustige coronaperiode te begeleiden in een breder perspectief. Machiel gaat kort in op het Nationaal Programma Onderwijs, wat volgens hem kansen biedt om de geleerde lessen in te zetten voor schoolontwikkeling.

Na deze introductie ga je praktisch aan de slag met een reflectie-instrument. Daarmee kan je op jouw school de geleerde lessen ophalen en verbinden aan initiatieven voor schoolontwikkeling. In kleinere groepen wissel je jouw ervaringen uit met andere deelnemers.

Tot slot krijg je handvatten om het reflectie-instrument in te zetten met jouw schoolteam. Dat geeft je waardevolle input die je kunt gebruiken voor het maken van plannen voor het onderwijs in de aankomende periode, én daarna.

Wat levert het op?

Na dit webinar heb je kennis opgedaan over het structureel ophalen van geleerde lessen met betrekking tot afstandsonderwijs en kun je deze koppelen aan de schooleigen ontwikkeling. Daarnaast heb je inzicht gekregen in de ervaring van andere deelnemers.

Over de spreker

Machiel Karels is onderwijsadviseur en directeur van onderwijskundig kennisplatform Wij-leren.nl. Daarnaast begeleidt hij verandertrajecten op weg naar kindgericht en gepersonaliseerd onderwijs. Het is zijn passie om mee te helpen het onderwijs te transformeren naar een structuur die bij elk kind past en die toch werkbaar is voor leraren.

Voor wie?

Het webinar is bedoeld voor teamleiders, schoolleiders en leraren met beleidstaken.

Wanneer?

Dinsdag 23 maart van 15.30 – 17.00 uur.

De kosten

Deelname aan het webinar is kosteloos.

Meedoen?

Meld je uiterlijk 22 maart aan.

Vragen?

Heb je vragen over dit webinar? Stuur dan een e-mail naar info@voortgezetleren.nl of bel 030 232 48 80.

Datum

23 mrt 2021
Verlopen!

Tijd

15:30 - 17:00

Locatie

Online

Organisator

Voortgezet Leren
INSCHRIJVEN