Home Events Webinar Digitale geletterdheid in het buitenland: Australië

Webinar Digitale geletterdheid in het buitenland: Australië

Digitale geletterdheid wordt een vast onderdeel van het curriculum. Maar hoe maakt u leerlingen daadwerkelijk digitaal geletterd? Wat vraagt dat van leraren en lerarenopleiders? Kennisnet, vakvereniging i&i en het Netwerk Lerarenopleiders Digitale Geletterdheid staan stil bij die vragen door over de grenzen heen te kijken. Hoe doen andere landen dat? We beginnen maandag 21 november met Australië. 

Prof. dr. Neil Selwyn is een vooraanstaand wetenschapper, die de afgelopen 25 jaar heeft gewerkt aan onderzoek naar de integratie van digitale technologie in scholen, universiteiten en volwasseneneducatie. Onlangs schreef hij:  

“Meer en meer wordt er gesproken over de nieuwe fase die digitale technologie ingaat. Deze dwingt ons in duidelijk andere bewoordingen over digitale geletterdheid te gaan denken. Terwijl de inspanningen op het gebied van digitale geletterdheid tot nu toe waren gericht op het ondersteunen van jonge mensen om betere gebruikers van technologie te worden, zullen de belangrijkste digitale technologieën in de jaren 2020 waarschijnlijk niet technologie zijn die door mensen als zodanig wordt ‘gebruikt’. In plaats daarvan zullen de invloedrijkste en verraderlijkste digitale technologieën in de komende jaren waarschijnlijk technologieën zijn die worden ‘gebruikt’ óp mensen.”  

Wat betekent dit voor het Australische onderwijs in digitale geletterdheid? Wat leren leerlingen al en hoe pakt dat uit? Hoe bekwamen de leraren en lerarenopleiders down under zich?

Voor wie?

Het webinar is bedoeld voor onderwijsprofessionals, maar werkt u niet op een school dan bent u ook van harte welkom.  

Programma

20.00 uur: lezing Neil Selwyn 
20.30 uur: stel uw vragen aan Neil Selwyn (onder leiding van Kennisnet-adviseur Remco Pijpers)
21.00 uur: napraten (in het Nederlands), wat speelt er in Nederland?
21.15 uur: einde

Aanmelden

Wilt u dit webinar bijwonen, vul dan het aanmeldformulier in.

Over Neil Selwyn

Neil Selwyn is een Distinguished Professor aan de Faculteit Educatie van de Monash University in Melbourne. Hij wordt erkend als een toonaangevende internationale onderzoeker op het gebied van digitaal onderwijs – met bijzondere expertise in de reallife beperkingen en problemen waarmee op technologie gebaseerd onderwijs wordt geconfronteerd. Hij werkt momenteel aan nationaal gefinancierde onderzoeksprojecten rond de uitrol van educatieve data en learning analytics, AI-technologieën en de veranderende aard van het digitale werk van leraren.

Over i&i 

i&i is de vakvereniging voor en door docenten informatica en digitale geletterdheid. De vereniging is aanjager van het informatica-onderwijs en al jaren gesprekspartner voor overheid en bedrijfsleven. Voor leden is er een nieuwsbrief en de jaarlijkse i&i-conferentie, waar docenten informatica en digitale geletterdheid elkaar ontmoetten en de laatste ontwikkelingen in het vak meekrijgen. i&i organiseert ook de CodeWeek Nederland

Over het Netwerk Lerarenopleiders Digitale Geletterdheid 

Het Netwerk Lerarenopleiders Digitale Geletterdheid brengt alle lerarenopleiders die zich bezighouden met digitale geletterdheid op de lerarenopleidingen bij elkaar. Doel van het netwerk is professionalisering van lerarenopleiders en integratie van digitale geletterdheid in de lerarenopleiding. Dit doet het netwerk door het organiseren van professionaliserings- en ontwikkelbijeenkomsten.

Datum

21 nov 2022
Verlopen!

Tijd

20:00 - 21:15
INSCHRIJVEN