Home Events Webinar: Digitaal gezond starten in het nieuwe schooljaar, hoe doet u dat?

Webinar: Digitaal gezond starten in het nieuwe schooljaar, hoe doet u dat?

Wanneer:donderdag 23 september 2021Hoe laat:15:30 – 17:00 uurWaar:online via Microsoft TeamsKosten:gratis

Kennisnet organiseert in 2021 diverse webinars met experts en ervaringsdeskundigen over digitale geletterdheid en burgerschap. Aan de hand van praktijkvoorbeelden helpen we scholen in het primair en voortgezet onderwijs met de voorbereiding op digitale geletterdheid, dat waarschijnlijk wordt opgenomen in het nieuwe curriculum. In dit webinar: hoe start u het nieuwe schooljaar digitaal gezond?

Tijdens de coronacrisis en door les op afstand is ons schermgebruik en de inzet van devices sterk toegenomen. De druk om altijd bereikbaar te zijn kan leiden tot stress en te veel smartphonegebruik kan zorgen voor weinig lichaamsbeweging of lichamelijke klachten. Nu het nieuwe schooljaar weer van start is gegaan, is het van belang daar extra alert op te zijn.

Om lichamelijk, mentaal en sociaal gezond te blijven is een goede balans nodig tussen on- en offline bezig zijn. Dat willen we leerlingen meegeven, maar ook de leraar heeft zijn eigen digitale gezondheid en balans op peil te houden. Hoe zorgt u voor uzelf en voor de ander?

Het is de hoogste tijd om stil te staan bij wat het onderwijs kan doen om de digitale gezondheid op de agenda te zetten. Remco Pijpers gaat in gesprek met experts en onderzoekers van onder andere het Trimbos Instituut, Nederlands Jeugdinstituut, en Netwerk Mediawijsheid. Ook pedagoog Joop Berding sluit aan met een pleidooi voor het belang van geduld in dit tijdperk van versnelde technologische ontwikkeling.

Voor wie?

Schoolbestuurders, schoolleiders, leraren en docenten in het primair-, voortgezet- en middelbaar beroepsonderwijs, mediacoaches en andere onderwijsprofessionals.

Na dit webinar

Bent u zich meer bewust van de invloed van technologie op de dagelijkse gang van zaken, zowel thuis als in de klas. Daarnaast heeft u de handvatten om te werken aan uw eigen digitale balans en die van uw leerlingen, zet u technologie zodanig in dat u het beste eruit haalt in de les en kunt u starten met het werken aan een gezond mediaklimaat.

Aan de slag: voorbereiden op het webinar

In dit webinar behandelen we tips en tools en best practices om meer balans te vinden in onze samenleving, met een doordachte inzet van devices, leermiddelen, games en lesmethodes. U kunt de balans opmaken door te kijken naar uw digitale gezondheid. Wat zijn uw digitale normen en waarden? Vul van tevoren de zelftest digitale balans in om alvast na te denken over hoe het zit met uw eigen balans.

Datum

23 sep 2021
Verlopen!

Tijd

15:30 - 17:00

Locatie

Online
INSCHRIJVEN