Home Events Webinar: de rol van de leermiddelencoördinator

Webinar: de rol van de leermiddelencoördinator

Wanneer:dinsdag 7 maart 2023Hoe laat:15:00 – 16:00 uurWaar:onlineKosten:gratis

Op dinsdag 7 maart tussen 15.00 en 16.00 uur organiseert Kennisnet het webinar “de rol van de leermiddelencoördinator.” 

Kwalitatief goede leermiddelen die passen bij de visie, wensen en randvoorwaarden van een school zijn essentieel voor een goed lopende onderwijspraktijk. De leermiddelencoördinator speelt een belangrijke rol in de processen binnen de school die bijdragen aan het succesvol inzetten van leermiddelen.   

Een leermiddelencoördinator zorgt er namelijk voor dat het kiezen, bestellen, betalen, leveren en gebruiken van leermiddelen efficiënt verloopt en dat de juiste medewerkers worden betrokken. Daarnaast monitort de coördinator belangrijke randvoorwaarden, zoals het leermiddelenbudget en de leermiddelenvisie.  

Invulling rol leermiddelencoördinator verschilt van school tot school

Uit de praktijk blijkt dat de invulling van deze taken sterk uiteen kan lopen. Op verschillende scholen hebben leermiddelencoördinatoren verschillende verantwoordelijkheden en volgen zij verschillende processen.  

In dit webinar gaat Kennisnet daarom graag in gesprek met schoolleiders, leermiddelencoördinatoren en andere onderwijsprofessionals die betrokken zijn bij de leermiddelenkeuze over wat de rol van de leermiddelencoördinator in een veranderend onderwijslandschap inhoudt. Welke taken horen bij de leermiddelencoördinator? Met welke afdelingen in de school wordt samengewerkt? Hoe zorg je dat de invulling van de rol past bij de school?

Voor wie?

Het webinar is interessant voor leermiddelencoördinatoren, schoolleiders en andere onderwijsprofessionals die betrokken zijn bij de leermiddelenkeuze. 

Aanmelden

Aanmelden kan via dit formulier.  

Meer informatie?

Mail naar l.kuijt@kennisnet.nl

Datum

07 mrt 2023
Verlopen!

Tijd

15:00 - 16:00
INSCHRIJVEN