Home Events Webinar ‘Als criminaliteit de school raakt’

Webinar ‘Als criminaliteit de school raakt’


Hoe wapen je het sociale veilige schoolklimaat tegen onveilige invloeden? Deze vraag staat centraal tijdens dit webinar van stichting School & Veiligheid op 13 oktober aanstaande.

Ondermijnende en georganiseerde criminaliteit is geen ver van mijn bed show meer. Criminelen ronselen jongeren bijvoorbeeld om te dealen, geld wit te wassen of pakjes te bezorgen. Dit speelt niet alleen maar buiten schooltijd, het komt ook de klas in. Wat kan je hier als school tegen doen? Hoe te handelen als een leerling bijvoorbeeld in de klas dealt of een verboden wapen meeneemt? Hoe pak je dit zorgvuldig aan? Welke afwegingen maak je? Moet je aangifte doen of niet? 

Datum en tijd

Woensdag 13 oktober 2021, van 15.00 tot 17.00 uur 

Locatie

Online 

Voor wie 

Schoolleiders, schoolbestuurders en leraren in het vo en mbo

Programma

Tot zover bekend

Programmaleider leerlingalert, Petra van den Berg, vertelt over het les- en voorlichtingsprogramma voor scholen om jongeren, docenten en ouders bewuster en weerbaarder te maken tegen ondermijnende criminaliteit.

Universitair docent Criminologie aan Erasmus School of Law, dr. Robby Roks, verricht onderzoek naar georganiseerde vormen van criminaliteit en bespreekt hoe dit samenhangt met straatcultuur.

Uiteraard komt ook de praktijk aan bod. Een directeur van een vo-school en een docent van een mbo-instelling spreken over wat er op hun school speelt.

Deelnemers aan dit webinar worden ook uitgenodigd om inzichten, ervaringen, vragen en juridische en pedagogische dilemma’s uit te wisselen. 

Datum

13 okt 2021
Verlopen!

Tijd

15:00 - 17:00

Locatie

Online
INSCHRIJVEN