Home Events VIVES WEBINAR: LESGEVEN IN TIJDEN VAN CORONA

VIVES WEBINAR: LESGEVEN IN TIJDEN VAN CORONA

n deze tijd is de kracht van kennisdeling van groot belang. Het onderwijs is in de afgelopen maanden drastisch veranderd. Hierdoor is innovatie en ICT binnen het onderwijs in een stroomversnelling geraakt.

De Vives online kennissessies zijn er voor u als onderwijsprofessional die betrokken is bij de digitalisering van het onderwijs. Blijf professionaliseren, doe kennis op van onderwijsexperts en stel uw vragen direct aan de sprekers.

Voor de komende Vives webinars, welke maandelijks op verschillende woensdagen van 16:00 – 17:30 zullen plaatsvinden, zijn speciaal voor u de beste sprekers, innovators en ervaringsdeskundigen vanuit het onderwijsveld geselecteerd! De Vives Kennissessies zijn volledig online en gratis voor alle onderwijsprofessionals uit het PO,VO en MBO onderwijs (bij voorinschrijving).

Deze derde Vives webinar staat gepland voor Woensdag 17 maart a.s. Deze webinar heeft als thema ‘Lesgeven in tijden van corona’ en is met name gericht op alle onderwijsprofessionals vanuit het VO en MBO onderwijs.

Onderwijsexpert Roel Kat (Signpost) zal ons tijdens de derde Vives Webinar meenemen in verschillende oplossingen die geboden kunnen worden voor de totaalaanpak van laptop- en chromebookprojecten binnen het onderwijs.

Tijdens de tweede talk zal Peter Galavazi (Docent aardrijkskunde & Onderwijskundig ICT’er bij het Laurens Lyceum) zijn opgedane ervaringen met hybride lesgeven op een leuke en met name interactieve manier met alle deelnemers gaan delen.

Programma

16:00 – 16:40 Roel Kat – Denkt u bij uw laptopproject verder dan het apparaat?
16:45 – 17:30: Peter Galavazi – Lespraktijk: onderwijs geven in tijden van COVID-19, maar hoe doe je dat?

Uw host: Stijn van Blankevoort (community manager Vives & IPON)

Sessie 1: 16:00 – 16:40

Denkt u bij uw laptopproject verder dan het apparaat?

Signpost is een internationale organisatie die zich volledig richt op onderwijsorganisaties, leraren en hun leerlingen. Als de ICT-partner voor het onderwijs voorzien zij meer dan 100.000 leerlingen van een passend device met een uitgebreid servicepakket. Bovendien begeleiden zij leraren om op een effectievere manier les te geven in een snel veranderende digitale klasomgeving. Tijdens deze 30 minuten durende presentatie gaat Signpost graag dieper in op de totaalaanpak bij laptop- en Chromebookprojecten.

Sessie 2: 16:45 – 17:30

Lespraktijk: onderwijs geven in tijden van COVID-19, maar hoe doe je dat?

Digitaal toetsenhybride onderwijs en blended learning. Zomaar een paar actuele kernbegrippen waar heel onderwijs Nederland het afgelopen schooljaar mee te maken heeft gehad. Welke waardevolle ervaringen zijn er op dit vlak opgedaan die een meerwaarde leveren aan de lespraktijk? In deze webinar gaat Peter Galavazi – docent aardrijkskunde op het Laurens Lyceum te Rotterdam en onderwijskundig ICT’er –  in op ontwikkelingen die in tijden van COVID-19 een meerwaarde kunnen leveren voor de lespraktijk.

Peter neemt hierbij zijn ervaring op uit het innovatiegroep Voortgezet Leren waarbij een groep middelbare scholen op zoek gaat naar het vormgeven van effectief hybride onderwijs. Ook neemt hij zijn eigen ervaringen als docent aardrijkskunde uit de lespraktijk mee.

Datum

17 mrt 2021
Verlopen!

Tijd

16:00 - 17:30

Locatie

Online
INSCHRIJVEN