Home Events Symposium ‘De hokjes voorbij’

Symposium ‘De hokjes voorbij’

De Open Universiteit, Samen Sterk Zonder Stigma, Kenniscentrum Phrenos en Kenniscentrum Destigmatisering en sociale inclusie organiseren een symposium waar drie internationale experts zullen spreken over stigma rondom psychische problematiek: prof. dr. med. Nicolas Rüsch (Universität Ulm, psychologie), prof. Luna Dolezal (University of Exeter, filosofie) en prof. Imogen Tyler (Lancaster University, sociologie). Daarnaast zijn er tien gevarieerde keuzesessies en rondetafelgesprekken.

Meer informatie en aanmelden

Voor inclusie van mensen met een psychische aandoening is steeds meer aandacht. Terecht, want stigma is een fors probleem waar veel mensen last van hebben. Er is al veel kennis opgedaan: uit ervaring, de beroepspraktijk en de wetenschap. Maar deze kennis blijft vaak binnen de grenzen van vak- en werkgebied. Het symposium ‘De hokjes voorbij’ op vrijdag 18 juni 2021, brengt daar verandering in.

Stigma rond psychische problematiek

Het symposium biedt iedereen die te maken krijgt met stigma rond psychische problematiek – ervaringsdeskundigen, hulpverleners, onderzoekers, beleidsmakers, mediaprofessionals, juristen, en wie voor zo’n beroep in opleiding is – de kans om over de grenzen van de vakgebieden heen te kijken, de nieuwste kennis op te doen en uit te wisselen. 

Internationale experts

Tijdens het symposium geven internationale experts presentaties, vinden rondetafeldiscussies plaats en is er een ruime keuze aan workshops. De online bijeenkomst duurt van 12.30-17.00 uur en wordt georganiseerd door de Open Universiteit, Samen Sterk Zonder Stigma en Kenniscentrum Phrenos. 
Sprekers: Nicolas Rüsch  (Universität Ulm, psychologie), Luna Dolezal (University of Exeter, filosofie), Imogen Tyler (Lancaster University, sociologie). Zij geven hun presentaties in het Engels. Verder is het hele programma in het Nederlands.

Voor wie

In het bijzonder nodigen wij professionals uit alle vakgebieden uit, bijvoorbeeld:

  • mensen werkzaam in of in opleiding voor beroepen in de psychiatrie, psychologie, pedagogie en social work
  • (aankomende) journalisten, schrijvers, kunstenaars, film- en documentairemakers
  • (aankomende) docenten en andere professionals in en rond het onderwijs
  • diversiteitsmanagers en klantmanagers
  • beleidsmakers en juristen 
  • onderzoekers
  • mensen die actief zijn in de belangenbehartiging, bijvoorbeeld een cliëntenorganisatie
  • en iedereen die in werk of opleiding bezig is met sociale inclusie en mensenrechten. 

Verrijk je kennis en vind het antwoord op je vragen rondom stigma tijdens ‘De hokjes voorbij’.

Goed om te weten

  • Het symposium is gratis.
  • Het symposium is geheel online.

‘De hokjes voorbij’ is een samenwerkingsverband van:

Datum

18 jun 2021
Verlopen!

Tijd

12:30 - 17:00
INSCHRIJVEN