Home Events STOotje in de rug: Theatercollege Lieven Scheire Artificiële Intelligentie (vanaf 16 jaar)

STOotje in de rug: Theatercollege Lieven Scheire Artificiële Intelligentie (vanaf 16 jaar)

Artificiële Intelligentie (A.I.) is overal om ons heen.

Bijna iedereen gehoorzaamt aan AI? Dat doe je namelijk al als je muziek luistert via Spotify, een WAZE-route volgt of een spamfilter gebruikt! Sterker nog. In dit theatercollege laat de Belgische comedian en fysicus Lieven Scheire zien dat Artificiële Intelligentie, een wonderlijke vorm van software, overal om ons heen is.  

Lieven vertelt wat Artificiële Intelligentie is. En vooral: wat het niet is. Zijn het computers die kunnen denken zoals wij? Nee, nog lang niet, en misschien wel nooit. Maar A.I. geeft computers en apps wel vaardigheden die ze tot nu toe nooit gehad hebben: gezichten herkennen, voorwerpen benoemen, menselijke taal begrijpen en ook spreken, tot zelfs het voorspellen van menselijk gedrag. Deze nieuwe kunstjes van de computer leiden tot verbluffende mogelijkheden. In deze show vertelt Lieven hoe het allemaal werkt, wat het nu al kan en wat het in de toekomst zal kunnen. 

Over Lieven Scheire 

Lieven Scheire is een Belgische science communicator. Er is niemand die de relativiteitstheorie van Einstein, kwantummechanica of de formule van Drake zo hapklaar én met de nodige dosis humor kan uitleggen. Ook in ons land is hij bekend van vele tv-programma’s zoals Scheire en de Schepping, Proefkonijnen en de Code van Coppens. In 2019 won hij De Slimste Mens ter Wereld.

Datum

05 apr 2023
Verlopen!

Tijd

14:00 - 16:00
INSCHRIJVEN