SOMToday Exameninrichting -en verwerking

Op aanvraag kwam deze training binnen voor genodigden, ben je niet uitgenodigd maar wil je wel graag deelnemen mail dan naar talentenacademie@svopl.nl.

Slaag voor de examentraining!

Samen met de leerlingen en de collega’s werk je er het hele jaar naartoe: de examens. Natuurlijk wil je straks bij de verwerking kunnen vertrouwen op Somtoday. Maar hoe weet je zeker dat alle instellingen kloppen? En zijn de leerlinggegevens allemaal op orde? In deze training leggen we uit hoe je gedurende het jaar Somtoday kunt klaarstomen voor de examens. Zo kunnen jij en je collega’s ontspannen de examenperiode tegemoet zien.

Wat ga je leren?

Na afloop van deze training weet je hoe je de exameninrichting van Somtoday effectief kunt uitvoeren en controleren, hoe je gedurende het jaar de vinger aan de pols kunt houden, en hoe je bijzonderheden bij kandidaten in Somtoday kunt verwerken. Daarnaast komt de uitwisseling met externe systemen zoals BRON, Facet en Wolf aan bod. Natuurlijk gaan we ook oefenen in je eigen testomgeving.

We behandelen o.a.

Examendossier en resultatencontrole,

Examendeelname,

Bijzonderheden kandidaten,

Uitwisseling met externe systemen,

Rapportages

De examenperiode is niet alleen een spannende tijd voor de leerlingen maar ook voor jou en je collega’s. In deze training leer je welke stappen je in Somtoday moet uitvoeren, vanaf het begin van de examens tot de uitslag dag en wat daarna nog komt. Alles wat je nodig hebt voor een geslaagde examenperiode!

Wat ga je leren?

Na deze training weet je precies wat je moet doen als de examenperiode is aangebroken. Stapsgewijs doorlopen we het hele proces en oefen je in je eigen testomgeving.

Resultaten verwerken

Uitslag berekenen

Uitslagen verwerken

Uitwisselen met BRON

Documenten afdrukken

Datum

08 mrt 2023
Verlopen!

Tijd

09:00 - 16:00
INSCHRIJVEN