Home Events Over de streep met Dirk de Wachter

Over de streep met Dirk de Wachter

Info

* MELD JE GRATIS AAN VIA DE INSCHRIJFLINK *

Stap over de streep als…

Durf jij mislukkingen te bespreken op je werk? Ben je verantwoordelijk voor je eigen succes? En als dat uitblijft, heb je dan gefaald? In een speciale Noorderlink-variant van het programma ‘Over de streep’ bespreken presentator Arno van der Heyden en de Vlaamse psychiater Dirk de Wachter met medewerkers van Noorderlink-organisaties actuele vraagstukken over zingeving, onze prestatiemaatschappij en (werk)geluk.

Het programma wordt op 22 april opgenomen. Hierbij kan vanwege de corona-maatregelen geen publiek aanwezig zijn. Maar tijdens de interactieve uitzending, een week later, zijn Arno van der Heyden en Dirk de Wachter online er ook weer bij, kan je zelf meedoen door virtueel al dan niet over de streep te stappen en kan je na afloop vragen stellen aan Dirk de Wachter.


Over Dirk de Wachter
Dirk de Wachter is psychiater-psychotherapeut en diensthoofd systeem- en gezinstherapie aan het Universitair Psychiatrisch Centrum van de KU Leuven, campus Kortenberg. Hij is opleider en supervisor in de gezinstherapie in verschillende centra in binnen- en buitenland. Hij is auteur van de bestsellers Borderline Times (2012), Liefde. Een onmogelijk verlangen? (2014), De wereld van De Wachter (2016) en De kunst van het ongelukkig zijn (2019).

De Wachter noemt zichzelf een ‘verdrietdokter’. Iemand die oproept juist niet het grote geluk na te jagen, maar de mindere kanten van het leven te omarmen. In meerdere bestsellers legt hij ‘onze leukigheidsmaatschappij vol ikkigheid’ op de sofa.* “Streven naar het geluk als levensdoel is een vergissing. Streven naar zin en betekenis daarentegen, is waar het leven om draait”, zoals hij in zijn boek ‘De kunst van het ongelukkig zijn’ schrijft (2019).

* Bron: Brainwash.nl, Psychiater Dirk de Wachter: in de ongelukkigheid komen de grootste verbindingen tot stand.


[ Deze Expeditiespecial is onderdeel van de Expeditie van betekenis van Noorderlink. Kijk voor meer informatie en andere evenementen op www.noorderlinkdagen.nl ]

Datum

29 apr 2021
Verlopen!

Tijd

20:00 - 21:30
INSCHRIJVEN