Home Events Ontwikkelteam: Duurzame onderwijsontwikkeling

Ontwikkelteam: Duurzame onderwijsontwikkeling

Je bent gestart met een onderwijsontwikkeling op school. De eerste resultaten en ervaringen zijn positief. Maar hoe krijg je deze ontwikkeling verder de school in? Hoe zorg je ervoor dat deze onderwijsontwikkeling verduurzaamt?

In het ontwikkelteam ‘Duurzame onderwijsontwikkeling’ ga je met collega’s van andere scholen kijken hoe jullie je onderwijsontwikkeling kunnen borgen en verduurzamen. Dit doen jullie aan de hand van het instrument de duurzaamheidsmeter. Ben jij bezig met een onderwijsontwikkeling die je verder de school in wil brengen? En wil je een bijdrage leveren aan een instrument waar de rest van de sector ook mee aan de slag kan?

Meld je dan aan voor het ontwikkelteam ‘Duurzame onderwijsontwikkeling’.

Ontwikkelteam: Duurzame onderwijsontwikkeling

Het programma

In een ontwikkelteam ontwikkel je samen met collega’s van andere scholen een concreet product of instrument, waar jullie én de rest van de sector mee aan de slag kunnen in de onderwijspraktijk. In het ontwikkelteam ‘Duurzame onderwijsontwikkeling’ lever je een bijdrage aan de doorontwikkeling van het instrument de duurzaamheidsmeter*. Dit instrument helpt om ingezette onderwijsontwikkelingen te verduurzamen op je school. De duurzaamheidsmeter bestaat uit verschillende pijlers die van invloed zijn op de duurzaamheid van jouw schoolontwikkeling. Door vragen over deze pijlers te beantwoorden en bespreken, krijg je inzicht in hoe duurzaam jouw onderwijsontwikkeling al is en waar nog verbetering mogelijk is.

Het doel van de bijeenkomsten is om jullie als deelnemers verder te helpen met de invoering van een duurzame onderwijsontwikkeling op jullie eigen school. Een ander doel is de doorontwikkeling van de duurzaamheidsmeter, zodat alle vo-scholen in de sector zelfstandig met dit instrument aan de slag kunnen.

Waar en wanneer?

Het ontwikkelteam komt in totaal drie of vier keer samen. De eerste bijeenkomst vindt online plaats op woensdag 7 april van 15.00 tot 17.00 uur. De data (en eventuele locaties) van de overige bijeenkomsten bepalen jullie gezamenlijk in de groep (mei, juni, september). We verwachten dat je bij alle bijeenkomsten aanwezig bent en dat je tussen de bijeenkomsten door de tool minimaal één keer test op je eigen school.

De opbrengsten

Tijdens de bijeenkomsten van dit ontwikkelteam krijg je concrete suggesties voor de bevordering van de duurzaamheid van jouw eigen onderwijsontwikkeling. Daarnaast lever je een bijdrage aan de doorontwikkeling van het instrument de duurzaamheidsmeter, zodat ook de rest van de sector met dit instrument aan de slag kan.

De kosten

De deelname aan dit ontwikkelteam is kosteloos.

Aanmelden

Het ontwikkelteam is voor leraren, teamleiders en/of schoolleiders die een onderwijsontwikkeling willen verduurzamen. In totaal is er plek voor slechts zes deelnemers van zes verschillende scholen. Meld je aan vóór 1 april.

Vragen?

Heb je vragen over het ontwikkelteam? Stuur dan een e-mail naar info@voortgezetleren.nl of bel 030 232 48 80.

*De duurzaamheidsmeter is onderdeel van het promotieonderzoek van Anne Tappel. Ze werkt aan het onderzoek Duurzaamheid van de datateam methode op de Universiteit Twente. Daarnaast werkt Anne als projectleider ‘opbrengstgericht werken’ op het Carmelcollege Salland.

Tags:

Datum

07 apr 2021
Verlopen!

Tijd

15:00 - 17:00

Organisator

Voortgezet Leren
INSCHRIJVEN