Home Events Onderwijs Atelier, “De enige wijsheid die telt is weten dat je niets weet”

Onderwijs Atelier, “De enige wijsheid die telt is weten dat je niets weet”

Beste onderwijsprofessional,

Op woensdagmiddag 16 februari 2022 vanaf 13:15 organiseert De OnderwijsWerkplaats i.s.m. IRISZ-onderwijsadvies het Onderwijs Atelier
 “De enige wijsheid die telt is weten dat je niets weet”
Deze bijeenkomst organiseren we op locatie. We kunnen op Wonderwijs de anderhalvemetermaatregel handhaven en Wonderwijs beschikt over een deugdelijk ventilatiesysteem. Indien de op dat moment geldende coronamaatregelen het niet toelaten op locatie te organiseren, bieden we te allen tijde een (online) alternatief aan. 

Een Onderwijs Atelier is dé plek waar leraren en andere onderwijsprofessionals met de taak om een onderwijsinnovatie te (bege)leiden elkaar onder leiding van proces- en ervaringsdeskundigen ontmoeten in een netwerk om de voortgang, de opbrengsten en de dilemma’s van de projecten met elkaar te delen.

We zijn ditmaal te gast bij basisschool Wonderwijs, een nieuwe school in Hoensbroek met een eigen innovatief onderwijsconcept dat is gericht op Persoonlijk Onderwijs, Sociaal Emotioneel Leren en Talentontwikkeling.
 
Kom naar dit Onderwijs Atelier als je…nieuwsgierig bent naar een innovatief onderwijsconcept en -gebouwverandering en vernieuwing ter sprake wil brengen d.m.v. een verfrissende gesprekswijze te maken hebt met weerstand binnen jouw school, project of organisatiebetrokkenen in het vizier wil krijgen/houden 
Na dit Onderwijs Atelier…ben je geïnspireerd geraakt en heb je ervaringen uitgewisseld heb je kennisgemaakt met “good practice” van de school waar we te gast zijn heb je de techniek van het socratisch vragen onder de knieweet je hoe je om kunt gaan met weerstand tijdens een veranderingsproces kun je de stakeholders van jouw innovatie in kaart brengen📍 Basisschool Wonderwijs (Auvermoerstraat 2, 6433 CC Hoensbroek)
💁‍♀️ Maximaal 20 deelnemers

Let op: dit is een andere bijeenkomst dan een Marktplaatsbijeenkomst. Het verschil tussen deze twee wordt toegelicht in onze factsheet.
 
Agenda:
 
13:15 – 13:30   Inloop en koffie
 
13:30 – 13:35   Toelichting programma en doelstellingen
 
13:35 – 13:45   Check-in: werkvorm “Mingle”
 
13:45 – 14:45   Differentiatieronde 1:

Je hebt de keuze uit:Good practice van gastschool WonderwijsEen presentatie over het innovatieve concept van de school, een rondleiding door de school en uiteraard ruimte voor vragen en dialoog.Socratisch gesprekEen introductie van de methodiek van Socratische gespreksvoering en verkennen van een veranderingsthema of – kwestie m.b.v. het Socratisch bevragen. NB: Ter voorbereiding op deze ronde neem je een vraagstuk mee dat je graag bespreken wil.
 
14:45 – 15:15   Pauze en gelegenheid tot netwerken
 
15.15 – 16:15   Differentiatieronde 2:

Je hebt de keuze uit:Workshop 1: “Weerstand is inzet”  In deze workshop bespreken we op welke manier je om kunt gaan met weerstand tijdens veranderingsprocessen.Workshop 2: “Stakeholder mapping”In deze workshop leer je hoe je de verschillende stakeholders die betrokken zijn bij een veranderingsproces in kaart brengt en hen op een effectieve manier betrekt bij het proces.
 
16.15 – 16:30   Wrap-up en afsluiting

Datum

16 feb 2022
Verlopen!

Tijd

13:15 - 16:30
INSCHRIJVEN