Home Events Masterclass Tienerbrein in de praktijk door Ria van Dinteren

Masterclass Tienerbrein in de praktijk door Ria van Dinteren

Door de huidige maatregelingen hebben we deze masterclass al 2 keer moeten verplaatsen. We verplaatsten deze nu naar 10 juni in de hoop dat we fysiek bij elkaar mogen komen. Ook hebben we de werkwijze/onderwerp aangepast want jet mag je vragen/thema’s of onderwerpen vooraf doorgeven om de masterclass meer op maat aan te kunnen bieden. Een bijzondere bijeenkomst de je niet mag missen! 2 weken voor aanvang ontvang je een link waarop je de vragen kan invullen.

Breinvriendelijker lesgeven:
Onze kennis over de werking van het brein en de consequenties daarvan voor leren en ontwikkelen wordt bijna met de dag groter. Nu is er eindelijk een boek over het brein en leren dat het docenten in het voortgezet onderwijs en op mbo’s en hbo’s mogelijk maakt deze breinkennis in hun lessen toe te passen.
Boek
In haar nieuwste boek, Brein in onderwijs, start Ria van Dinteren met een aantal casussen uit het huidige onderwijs. Er zijn genoeg zaken te verbeteren en breinkennis helpt daarbij. Wat de docent nodig heeft om breinvriendelijker les te geven daar gaat het boek over. Neurowetenschappelijke kennis is vertaald in een vijftal breinprincipes waarmee de docent zijn lessen beter kan voorbereiden en uitvoeren. Er is volop aandacht voor de praktijk: per onderwijstype – vo, mbo, hbo – beschrijft van Dinteren een casus. Vanuit die cases geeft ze aan hoe u uw onderwijs breinvriendelijker kunt maken. Omdat er heel veel te zeggen is over het puberbrein wordt er in het boek ook uitgebreid ingegaan op de werking van het puberbrein en hoe je als docent, studenten de werking van het brein uit kan leggen. Natuurlijk bent u als docent gebonden aan het onderwijsplan en -doelstellingen maar binnen die kaders heeft u heel veel mogelijkheden om uw lessen beter aan te laten sluiten bij de werking van het brein. Zo worden uw lessen niet alleen leuker maar leren uw leerlingen ook makkelijker en beklijft de stof beter.
E-wise:
Ria heeft verschillende cursussen gemaakt binnen E-wise die zeker de moeite zijn om te volgen. Je hebt deze cursus niet nodig om deel te kunnen nemen aan deze masterclass, andersom is het wel verhelderend om de cursus te volgen na het bijwonen van deze masterclass

Tags:

Datum

10 jun 2021
Verlopen!

Tijd

14:30 - 17:00
TalentenAcademie SVO|PL

Organisator

TalentenAcademie SVO|PL
Email
talentenacademie@svopl.nl
Website
https://www.talentenacademiesvopl.nl
REGISTREREN