Home Events Lezing ‘Het puberbrein’ door Aletta Smits

Lezing ‘Het puberbrein’ door Aletta Smits

Of ze nu 12 of 20 zijn (ze zullen het zelf niet willen horen, maar tot hun 25e is het brein van pubers in ontwikkeling en zijn ze –wetenschappelijk gezien – onvolwassen), pubers voelen voor volwassenen vaak als een vreemde levensvorm. Ze lijken niet vatbaar voor de meest logische argumenten, ze maken onnavolgbare keuzes en roepen – naast wat nostalgie – vaak wrevel en onbegrip op. Waarom komen ze niet uit bed, waarom denken ze nergens aan, waarom zijn ze zo wispelturig en waarom zijn ze aan hun mobiele telefoon vastgekit?

Nieuwe ontwikkelingen

Er is recent van alles over het puberbrein bekend geraakt. De humoristische en inspirerende lezing Puberbrein zet het voor u op een rij en geeft op humoristische wijze antwoord op bovenstaande vragen. Hoe kunnen opleiders, stagebegeleiders, roosteraars en docenten daarop aansluiten? En hoe kun je als opvoeder je kind klaarstomen voor de maatschappij die geen boodschap heeft aan het bioritme van een puber?

Over Aletta Smits

Dr. Aletta Smits studeerde onder andere psychologie en ict. Ze wilde eigenlijk cabaretier worden, maar ze kan niet zingen. Dat is maar goed ook, want presentaties geven is mooi werk en ze prijst zich gelukkig elke keer als ze voor een zaal mag staan om over dat wonderlijke puberras te vertellen.

Praktische info

Aanmelden is verplicht en kan via 045-5695660 of info@bibliotheeklandgraaf.nl

Datum

10 nov 2021
Verlopen!

Tijd

19:30 - 21:00
INSCHRIJVEN