Home Events Inspiratiebijeenkomst: Examencommissie en de jaarlijkse reflectie

Inspiratiebijeenkomst: Examencommissie en de jaarlijkse reflectie

Sinds 1 augustus 2021 is het hebben van een examencommissie verplicht in het voortgezet onderwijs. Deze verplichting en opdracht* waren nieuw in de school en op veel scholen zal de examencommissie geleidelijk aan een plek verwerven. Jaarlijks reflecteert de examencommissie op de kwaliteit van de schoolexaminering en op haar eigen functioneren en geeft de examencommissie advies aan het bevoegd gezag en de directeur. In deze bijeenkomst gaan we hierover met elkaar het gesprek aan: hoe is het afgelopen jaar gegaan, wat komt er in de jaarlijkse reflectie, waar wil je heen als examencommissie? Meld je aan.

* De examencommissie heeft als hoofdopdracht het borgen van de kwaliteit van schoolexaminering en van het afsluitend karakter van het schoolexamen. De examencommissie heeft voor dat doel een aantal specifieke taken en doet zijn werk onafhankelijk.

Wat kan je verwachten?

Na een korte plenaire introductie gaan we met elkaar in gesprek om van en met elkaar te leren. De bijeenkomst prikkelt je om (verdere) stappen te zetten in de jaarlijkse reflectie van de examencommissie, de (verdere) positionering van de examencommissie en kwaliteitsborging van schoolexaminering op jouw school.

Wat levert het op?

  • Inzicht in de jaarlijkse reflectie van de examencommissie in de eigen school.
  • Inspiratie van andere scholen.
  • Met en van elkaar leren door collegiale consultatie en collegiale feedback op de (plannen voor) de jaarlijkse reflectie van de examencommissie in schooljaar 2022-2023 en stappen die je wil zetten in 2022-2023.

Voor wie?

Leden van examencommissies (o.a. teamleiders, docenten, examensecretarissen) die willen werken aan verdere ontwikkeling van schoolexaminering. En voor leden die willen werken aan het ontwikkelen van de positie van (de leden van) de examencommissie zelf. Je kunt daarin al zijn gestart en verder willen denken of juist aan het begin staan.

Waar en wanneer?

De bijeenkomst vindt plaats op dinsdag 21 maart 2023 van 15.00-17.00 op een locatie in de regio Utrecht.

De kosten

Deelname is kosteloos.

Meedoen?

Meld je hier vóór 14 maart 2023 aan.

Vragen?

Heb je vragen over deze bijeenkomst? Stuur dan een e-mail naar info@voortgezetleren.nl of bel 030 – 23 24 880.

Datum

21 mrt 2023
Verlopen!

Tijd

15:00 - 17:00
INSCHRIJVEN