Home Events Gratis webinar ‘Wijze Lessen: effectief (afstands)onderwijs’ door Tim Surma

Gratis webinar ‘Wijze Lessen: effectief (afstands)onderwijs’ door Tim Surma

Ook en vooral op momenten wanneer leerlingen niet altijd live in de klas zitten, is het kiezen voor een effectieve didactiek een must. In dit webinar, georganiseerd door TOPunt en bedoeld voor basis- en secundair onderwijs, bespreekt Tim Surma de wetenschappelijke inzichten omtrent leren en instructie uit het boek Wijze Lessen. Deze inzichten verbinden met de klaspraktijk, dat was de missie van de auteurs van het boek. Hij zal ingaan op de belangrijkste didactische bouwstenen, ze verbinden aan lesgeven met ICT (blended of op afstand) en geeft verrassende impulsen om je onderwijspraktijk kritisch onder de loep te nemen. Elke bouwsteen maximaliseert de leerwinst bij leerlingen, en daarenboven zijn de didactische ingrepen vaak kleinschalig, kosteloos en niet altijd arbeidsintensief.

Na zijn toelichting zal er ook de mogelijkheid zijn om vragen te stellen via de chatfunctie.

Graag tot dan!

HGW wil de brug slaan tussen wetenschap en praktijk en hecht belang aan weten wat werkt om die kennis te benutten in de klas. Meer dan ooit is het belangrijk in te zetten op een krachtige leeromgeving!

We zijn dan ook erg verheugd om onderwijsexpert Tim Surma aan te kondigen voor deze webinar.
Tim Surma is research manager van het Expertisecentrum voor effectief leren binnen Thomas More. Hij kan putten uit 20 jaar ervaring in het lesgeven in secundair onderwijs, lerarenopleiding en behaalde naast zijn lerarendiploma ook een master onderwijskunde. Hij doet momenteel promotieonderzoek rond effectieve leerstrategieën aan de Open Universiteit en is auteur van het boek ‘Wijze Lessen: twaalf bouwstenen voor effectieve didactiek.’

In dit webinar bespreekt Tim Surma de meest recente wetenschappelijke inzichten omtrent leren en instructie. Deze inzichten verbinden met de klaspraktijk, dat was de missie van de auteurs van het boek “Wijze lessen”.

Elke bouwsteen maximaliseert de leerwinst bij leerlingen, en daarenboven zijn de didactische ingrepen vaak kleinschalig, kosteloos en niet altijd arbeidsintensief.
Tim Surma zal ingaan op de belangrijkste inzichten, koppelt de inzichten aan lesgeven met ICT en geeft verrassende impulsen om je onderwijspraktijk kritisch onder de loep te nemen.

Datum

04 feb 2021
Verlopen!

Tijd

09:00 - 11:00

Locatie

Online
INSCHRIJVEN