Home Events Certified Microsoft Innovative Educator – 15 & 24 maart 2022

Certified Microsoft Innovative Educator – 15 & 24 maart 2022

Werk jij in het (basis)onderwijs en wil je jouw lessen didactisch ondersteunen en verrijken? Tijdens deze gratis online training leren we je hoe je dat doet met de Office 365 toepassingen – waar je toch al over beschikt. En met deze training verrijk jij ook jezelf, want na afloop ben je ‘Certified Microsoft Innovative Educator’, met een officiële erkenningsbadge van Microsoft zelf.

  • Maak de vertaling van de nieuwste mogelijkheden in Office 365 naar jouw klaslokaal
  • Maak kennis met alle extra tools zoals voorlezen, transcriptie, dicteren, Leesvoortgang, Flipgrid en Forms
  • Nog beter gebruik van ICT in je lessen; verrijk en ondersteun je lessen didactisch

Let op: de training bestaat uit twee online bijeenkomsten, op 15 maart en 24 maart 2022. Na afloop van de tweede bijeenkomst kun je je aanmelden bij het Microsoft Education Netwerk. Daar krijg je een erkenningsbadge waarmee je officieel behoort tot de groep Microsoft Innovative Educators!

Wat heb je nodig voor deze Certified Microsoft Innovative Educator training?

Tijdens de training klik je mee op je eigen laptop in je eigen schoolaccount. Je hebt daarom een laptop (Chromebook kan ook) nodig waarop je de training kunt volgen én waarop je zelf kunt oefenen in onze demo-omgeving. Het is handig om een tweede computer te regelen, zodat je op het ene apparaat de training volgt en op het andere apparaat kan oefenen.

Voor wie is deze training bedoeld?

Deze training is bedoeld voor leerkrachten/docenten, (bovenschoolse) ICT-coördinatoren, intern begeleiders en digi-coaches in het (basis)onderwijs. De training is geschikt voor jou als je al weet wat werken in de cloud is, je documenten in OneDrive staan en je met collega’s samenwerkt in SharePoint of Teams. Je hebt interesse in de overige mogelijkheden van Office 365 of Teams die voor jou wellicht nog onbekend zijn.

Resultaten van de Certified Microsoft Innovative Educator training

Tijdens de twee bijeenkomsten komen veel activerende online werkvormen voorbij.

Bijeenkomst 1 (15 maart om 15.15 uur): Hoe kun je Teams lesgroepen, opdrachten, het Whiteboard en OneNote gebruiken? De vergadermodus van Teams wordt in deze bijeenkomst niet uitvoerig behandeld. Na deze online bijeenkomst:

  • weet je hoe je Teams optimaal inzet als startpunt voor de samenwerking in de klas en je school;
  • ken je de handige tips en instellingen van kanalen die je kunt gebruiken in jouw Team;
  • weet je hoe je opdrachten kunt geven;
  • weet je hoe je een rubric-beoordeling bij de opdracht kunt toevoegen;
  • heb je kennisgemaakt met een heel aantal andere handige apps die je kunt combineren met de kanalen en opdrachten in Teams: Planner, Whiteboard, OneNote Klasnotitieblok en andere onderdelen van Office 365;
  • weet je tien sneltoetsen om sneller te werken met Teams.

Aan het eind van de eerste bijeenkomst krijg je een ‘huiswerk’-opdracht mee waarin je een van de tools alvast onderzoekt of inzet op je school.

Bijeenkomst 2 (24 maart om 15.15 uur): Presenteren en inclusiviteit
PowerPoint kan meer dan je denkt! Weet je al dat je je presentaties kunt opnemen en handig kunt delen op verschillende manieren? Ook kun je tijdens het presenteren een ondertiteling in een andere taal laten verschijnen. Via PowerPoint Live kan dat zelfs per leerling (of ouder tijdens een ouderavond): voor elk apparaat een eigen taal!

Binnen Office 365 zijn er veel mogelijkheden om inclusiviteit te borgen. Zo kun je dicteren om teksten in te voeren. Ook is het via de insluitende lezer mogelijk teksten te laten voorlezen, vertalen, te voorzien van labels en afbeeldingen uit het beeldwoordenboek. Na deze online bijeenkomst ken je de mogelijkheden van:

  • dicteren en de insluitende lezer: je weet de toepassingen te gebruiken om taalvaardigheden van leerlingen te verbeteren;
  • PowerPoint: je kunt (instructie)video’s opnemen en weet welke nieuwe mogelijkheden er zijn wat betreft Artificial Intelligence, Microsoft Translate, Cameo, presentatiehulp en PowerPoint Live;
  • eenvoudige wiskunde oefeningen maken in OneNote;
  • de nieuwe module Leesvoortgang en weet hoe je die kunt inzetten om jouw kinderen te helpen nog beter te lezen;
  • Flipgrid: je weet hoe je kunt werken met video-interactie, of zoals Flipgrid zelf zegt: ‘geef leerlingen een stem met Flipgrid’;
  • Office Lens: je weet teksten en afbeeldingen in te scannen met Office Lens en direct in andere apps te gebruiken;
  • Forms: je weet hoe je een formulier of toets maakt en hoe je die op verschillende manieren, via Teams, weet in te zetten in jouw onderwijssituatie.

Passen deze data niet? Dan kun je ook op 7&21 maart, 7&28 maart, 14& 30 maart of 18 & 25 maart deelnemen via deze link

Datum

15 mrt 2022
Verlopen!

Tijd

15:15 - 17:15
INSCHRIJVEN