Home Events Atelier “Professionele schoolcultuur start bij de koffieautomaat”

Atelier “Professionele schoolcultuur start bij de koffieautomaat”

Beste onderwijsprofessional,

Op woensdagmiddag 13 april 2022 vanaf 13:15 organiseert De OnderwijsWerkplaats i.s.m. BCO onderwijsadvies en -begeleiding en Joop Wolters:
  “Professionele schoolcultuur start bij de koffieautomaat”
Deze bijeenkomst organiseren we op een te gekke locatie, daar waar we in 2017 voor het laatst te gast waren: ECI Cultuurfabriek Roermond

Een Atelier is dé plek waar leraren en andere onderwijsprofessionals met de taak om een onderwijsinnovatie te (bege)leiden elkaar onder leiding van proces- en ervaringsdeskundigen ontmoeten in een netwerk om de voortgang, de opbrengsten en de dilemma’s van innovatieve projecten met elkaar te delen.
 
Kom naar dit Atelier als je… wilt weten wat de koffieautomaat te maken heeft met jouw rol binnen een team houdt van een energieke en actieve middag met enthousiaste mede-onderwijsprofessionals je vanuit de theorie, handvatten aangereikt wilt krijgen om aan de slag te gaan binnen een professionele schoolcultuur benieuwd bent hoe je vanuit de drijfveren van elk individu naar de teamdynamiek kunt kijken  
Na dit Atelier… ben je geïnspireerd geraakt en heb je ervaringen uitgewisseld beschouw je de koffieautomaat als prikkelende metafoor om je eigen effectiviteit binnen een team onder de loep te nemen. weet je hoe een professionele schoolcultuur tot ontwikkeling kan komen ben je in staat anders naar patronen in het team en de school te kijken besef je dat niets is wat het lijkt… besef je wat gedeelde verantwoordelijkheid inhoudt 📍 ECI Cultuurfabroek (ECI 13, 6041 MA Roermond)
💁‍♀️ Maximaal 30 deelnemers

Let op: dit is een andere bijeenkomst dan een Marktplaats. Het verschil tussen deze twee wordt toegelicht in onze factsheet.
 
Agenda:

13:15 – 13:30   Inloop met koffie, thee en vlaai
 
13:30 – 13:35   Toelichting programma en doelstellingen
 
13:35 – 15:00   Inspiratiesessie “De koffieautomaattheorie” door Joop Wolters
 
Deze inspiratiesessie bestaat uit een herkenbaar verhaal voor iedereen die in een team werkt. De zaken die je energie geven worden benoemd en ook komen de echte energiekillers voorbij. In een razend tempo herkennen we werkdagen en bijbehorende vergaderingen en werkgroepen. Uiteindelijk staat de koffieautomaat als prikkelende metafoor om je uit te dagen om je eigen effectiviteit binnen je team onder de loep te nemen. De presentatie wordt verder vormgegeven door een aantal energieke tempoversnellingen waardoor men op ludieke wijze met elkaar in gesprek raakt.
 
De inspiratiesessie is een waardevolle energizer om denkpatronen te doorbreken en om in teams de volgende stap te zetten.
 
15:00 – 15:15   Pauze en gelegenheid tot netwerken
 
15.15 – 16:15   Differentiatieronde (je maakt een keuze uit een van de twee workshops):
 
1. “Teamdynamiek bekeken vanuit drijfveren”
Het kennen van, en respect hebben voor, de drijfveren van de ander is de sleutel tot samenwerking; jouw waarheid is niet de waarheid. In deze workshop ga je ontdekken wat jouw eigen drijfveren zijn en hoe deze van invloed zijn op de teamdynamiek.
door: Daphne Tuijtel
Senior onderwijsadviseur BCO Onderwijsadvies
 
2. “Aan de slag met de professionele schoolcultuur”
Wat typeert een professionele schoolcultuur? Aan welke knoppen kun je draaien om deze ze optimaal mogelijk vorm en inhoud te geven? In deze workshop krijg je aan de hand van 4 thema’s handvatten om hiermee aan de slag te gaan.
door: Gert Custers
Senior onderwijsadviseur BCO Onderwijsadvies

Datum

13 apr 2022
Verlopen!

Tijd

13:15 - 16:30
INSCHRIJVEN