De TalentenAcademie heeft wat cijfers op een rij gezet over het jaar 2020:

  • 10 collega’s zijn aangemeld bij de Onderwijsarena en er zijn al 16 online bijeenkomsten gevolgd;
  • 271 collega’s hebben een E-Wise account en in 2020 zijn er in totaal 119 certificaten behaald;
  • Er waren 15 startende docenten in hun eerste jaar en 8 in het tweede jaar die verder op weg geholpen zijn door de TalentenAcademie.

Robin wil vooruit

Een van die 271 collega’s met een E-Wise account is Robin Schellings van BcPL locatie PPL. Hij heeft in de afgelopen jaren in totaal de meeste cursussen van alle collega’s afgerond: 44! Robin vertelt je graag zelf waarom hij dat belangrijk vindt. “Ik hou me altijd vast aan de quote ‘stilstaan is achteruitgang’. Ontwikkeling is belangrijk en het grote voordeel van E-wise is dat het op je eigen tempo kan, een groot scala aan cursussen wordt aangeboden en ze op elk moment gevolgd kunnen worden. 

trophy unsplash.jpg

De Kickoff van de TalentenAcademie in het schooljaar 2019-2020 met Rob (van Rob en Emiel) was zo inspirerend dat ik bij mezelf dacht ‘als die gast het boek Pi uit zijn hoofd kan leren dan kan ik om de 2 weken minimaal 1 E-wise cursus volgen’. Tijdens het thuisonderwijs in de Coronaperiode heb ik elke week minimaal 1 cursus proberen te voltooien. Momenteel heb ik het drukker waardoor de E-wise cursussen er soms bij in schieten. Dit mag geen excuus zijn omdat iedereen makkelijk 1 tot 2 uur kan uittrekken in de week om een cursus te volgen.”
Wil jij het voorbeeld van Robin volgen en ook aan de slag met E-Wise? Mail naar talentenacademie@svopl.nl. De directe collega’s van PPL hebben het goede voorbeeld in ieder geval al overgenomen want PPL gaat aan kop!

Welke cursussen je dan echt moet volgen? Robin geeft je graag een top 3:

  • EHBO in het voortgezet onderwijs: Goede opfrissing voor mijn BHV-cursus. 
  • Gamification in de klas: Quizzles, Kahoot, Lesson Up, Classcraft en andere tools toepassen in de lessen.
  • Van stress naar succes – werkdrukbeleving in het onderwijs: Hoe zeg je nee tegen collega’s? Iets wat ik zelf moeilijk vind aangezien ik altijd denk ’dat kan ik er wel bij pakken’.