Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Psychisch verzuim door Robin Driessen (voor leidinggevende)

29 april 2021 @ 15:00 - 17:00

Workshop Psychisch Verzuim

Veel mensen negeren (on)bewust signalen die tot overbelasting leiden, zoals vermoeidheid en stress.Goed beleid kan verzuim voorkomen en de duur ervan verkorten. In deze workshop lerenleidinggevenden en HR professionals signalen van psychisch verzuim vroegtijdig herkennen.

Daarnaast leren zij hoe ze medewerkers met psychisch verzuim kunnen begeleiden. Uiteindelijk komen ook de do’s & dont’s bij psychisch verzuim aan bod.

1. Herkennen van signalenWist u dat gemiddeld 30% van uitval wordt veroorzaakt door psychische klachten? Vaak ontstaande ze klachten geleidelijk. Aan de hand van persoonlijke ervaringen leren leidinggevenden of HR professionals de signalen van psychische klachten of de signalen van dreigend psychisch verzuim te herkennen. Vervolgens komt de noodzaak van vroegtijdige signalering aan bod.

2. Het inzetten van een signaleringsgesprekLeidinggevenden hebben een belangrijke rol bij (dreigende) overbelasting van medewerkers. Tijdens de workshop wordt geoefend met het voeren van signaleringsgesprekken met behulp van rollenspellen.

3. De do’s en don’ts bij het begeleiden van een medewerker met psychische klachten. Leidinggevenden en HR professionals ervaren het begeleiden van een medewerkers metpsychische klachten niet altijd als eenvoudig. Deze begeleiding vraagt om een actieveaanpak. Tijdens de workshop behandelen we de do’s en dont’s van het begeleiden van psychisch verzuim en geven we handvatten zodat uw medewerker weer terug kan keren naar de werkvloer.

Voor wie?

Deze workshop is op maat te maken voor verschillende doelgroepen. De deelnemers zijn leidinggevenden, HR professionals, casemanagers en/of verzuimcoördinatoren die in hun werk te maken (kunnen) krijgen met psychisch verzuim van medewerkers.

Een groep deelnemers bestaat uit maximaal 15 personen.

Locatie

Praktijkschool Parkstad Limburg
Sittarderweg 75
Heerlen, Limburg 6412CC Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
0455615555