Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Online intervisie: reflecteer samen op relevante vraagstukken rondom de coronacrisis

25 juni @ 15:15 - 17:00

De vo-scholen in Nederland zijn weer open, met inachtneming van 1,5 meter afstand. Het is alleen nog onduidelijk of dit corona-regime ook na de zomervakantie blijft gelden. Het kabinet neemt op 24 juni een principebesluit over verdere openstelling van het voortgezet onderwijs na de zomer. Dit besluit heeft uiteraard consequenties voor de manier waarop u als schoolleider of bestuurder de start van het nieuwe schooljaar voorbereidt. Tijdens de online intervisiebijeenkomst op 25 juni gaat u in groepen van maximaal acht personen diepgaand en reflectief in gesprek over vraagstukken rondom het nieuwe schooljaar.

Er leven onder schoolleiders en bestuurders veel vragen rondom de openstelling van de scholen na de zomervakantie. Vragen die beantwoord moeten worden vanuit een onderwijskundige en maatschappelijke visie op onderwijs, rekening houdend met wat leerlingen nodig hebben en kijkend naar wat mogelijk is op school en thuis. Om u als schoolleider of bestuurder te ondersteunen bij dergelijke vraagstukken, organiseren we online intervisiesessies waarbij u reflectief met elkaar in gesprek gaat.

Leer van elkaars praktijk, wissel kennis en ervaringen uit en vind ook een luisterend oor bij elkaar. Tijdens deze online intervisie neemt u de tijd om te reflecteren op de huidige situatie. Wat werkt op dit moment goed en welke vernieuwingen zijn waardevol om te behouden? Welke beslissingen moet u na de vakantie nemen om goed leiding te blijven geven aan uw team? Onder begeleiding van een ervaren intervisiebegeleider gaat u diepgaand en reflectief met elkaar in gesprek in kleine groepen van maximaal 8 personen. Juist nu geeft reflectie, uitwisseling en onderling contact met collega’s inzicht en perspectief op dilemma’s en vraagstukken die leven bij u als schoolleider of bestuurder en die spelen in en rondom de school.

Meer weten over de meerwaarde van online intervisie?
Lees het interview met intervisiebegeleider Wendy Zonneveld.

Praktische informatie

Datum en tijd: Donderdag 25 juni van 15:15 tot 17:00 uur
Locatie: Online, via Zoom
Kosten: Gratis
InschrijvenMeld u aan via dit formulier

Locatie

online
X