Met E-WISE hebben leraren alle vrijheid om zelf in te vullen waar, wanneer en op welke onderwerpen ze nascholen. Cursisten kunnen onbeperkt gebruikmaken van het online cursusaanbod waardoor alle kennis om zichzelf verder te ontplooien binnen handbereik is.

    • Online nascholen kan individueel of SAMEN met je collega’s. Bespreek bijvoorbeeld samen de inhoud van een cursus in een teamoverleg.
    • Nascholen op de onderwerpen die voor jou op dat moment belangrijk zijn.
    • Het cursusmateriaal inclusief je antwoorden blijft na het afronden van een cursus beschikbaar.

Bezoek de website van e-wise via onderstaande link:
https://www.e-wise.nl/

Interview met gebruikers van E-wise:

Samen wijzer worden met E-Wise.

Nelleke Janssen en Ans Humblet werken al vanaf het begin met groot enthousiasme met E-Wise. Ze zijn beide al ruime tijd werkzaam op de locatie Holz. Ze hebben in E-Wise het ideale medium gevonden om samen te leren en sparren.

· Waarom heb je gekozen voor E-WISE?

Ans is aanwezig geweest bij de kick-off bijeenkomst van E-Wise in het Cultuurhuis. Zij was meteen enthousiast. Ze heeft vervolgens haar teamlid Nelleke over de streep getrokken. Nu komen Nelleke en Ans elke donderdagochtend samen en volgen zij in twee uurtjes een E-Wise cursus. Vervolgens kijken ze ook samen hoe ze de kennis concreet kunnen toepassen in hun beroepsveld. Als grote voordelen zien de dames: Baas over eigen tijd, tempo en vrijheid

· Hoe ervaar je de cursussen van E-WISE?

Nelleke: Algemeen positief. Sommige kanttekeningen. Fijn om zaken te delen met collega’s.

Ans: heel verrijkend. Meteen toe te passen. Ans slaat thema’s en materialen op in de Onedrive en deelt deze met collega’s en leerlingen (Bv. Opbouw coachgesprek). Als voorbeeld laat zij enkele stroomschema’s zien van E-wise die kunnen dienen als kapstok voor coachgesprek. Zij heeft dit schema geplastificeerd, en gebruikt dit tijdens haar coachgesprekken.

· Wat heeft de cursus van E-WISE jou opgeleverd?

Oa. Tijdwinst, meer zelfvertrouwen, heb echt dingen veranderd in mijn werk, nieuwe inzichten en vooral veel energie

· Hoe ervaar je de leeromgeving? Wat vind je bijvoorbeeld van de afwisseling van de video’s en tekstuele uitleg etc.

Visualiseren dmv filmpje is fijn. Zorgt voor minder tekst. Mooi dat er samenvattingen zijn. Schema’s komen terug in filmpjes. Dat prikkelt om er iets mee te doen. Fijn dat er verwijzingen zijn naar websites. Zeer bruikbaar.

· Hoe ervaar je het gemak van de website?

Heel gebruiksvriendelijk. Erg overzichtelijk. Soms beetje traag op Ipad door internetverbinding.

· Hoe heeft de cursus van E-WISE je geholpen in je lessen?

Nellleke: Ik geef nu minder lang instructie. Ik werk meer met mindmaps en heb nog meer handvatten gekregen in de omgang met leerlingen die problemen hebben. (Bv. adhd, autisme). Ans: Enorme pedagogische en didactische winst. Vooral werken met succescriteria is een mooi voorbeeld.

· Wat zou je zeggen tegen mensen die twijfelen over E-WISE?

Ans: Je moet het jezelf gunnen. Tip: Leer samen. Het is niet moeilijk. Het is een echte verrijking. Je hebt mooie gespreksonderwerpen. Je kunt altijd en overal leren. Bijvoorbeeld in een tussenuur. 1 + 1 = 3. Tip: Vraag gewoon een proeflicentie aan en probeer vrijblijvend een cursus. Wij weten zeker dat je dan snel overtuigd bent.